Στα πρωτοσέλιδα των Διεθνών Μέσων η Ελλάδα

Τα σκληρά μέτρα και η διαμάχη με τη Γερμανία μονοπωλούν το ενδιαφέρον

Στα πρωτοσέλιδα των περισσότερων διεθνών Μέσων Ενημέρωσης βρίσκεται για μια ακόμα φορά η Ελλάδα.

«Η Αθήνα αντιμετωπίζει σκληρούς όρους δανειοδότησης» γράφουν οι Financial Times κι αναφέρονται στους νέους όρους και στη αυστηρή επιτροπεία που θα επιβληθεί

στη χώρα.

Η ισπανική El Pais έχει τίτλο: «Η Ελλάδα σκληραίνει τις περικοπές της ώστε να πάρει το δεύτερο πακέτο διάσωσης» και στους υποτελούς αναφέρεται: «Η κυβέρνηση λέει ότι συμφωνεί να επιβάλει μέτρα για την εξοικονόμηση 325 δισ. ευρώ – Αυξάνονται οι αμφιβολίες ότι το πακέτο των 130 δισ. ευρώ θα είναι επαρκές».

Ελληνική ρητορική μετατρέπεται σε μάχη γράφει το CNN αναφερόμενο στα επεισόδια και την κοινωνική ένταση που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας.

Η Guardian έχει τίτλο "Κρίση στην ευρωζώνη: Η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μια συμφωνία ενίσχυσης είναι κοντά – Έγιναν περικοπές στον προϋπολογισμό στην Αθήνα ώστε να σωθεί η Ελλάδα από χρεοκοπία.



H γερμανική Bild φιλοξενεί φωτογραφίες που αναπαριστούν τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε ως αξιωματικούς των Ναζί. Ο τίτλος του άρθρου είναι «Πέτα τους Έλληνες επιτέλους έξω από το ευρώ» ενώ στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι Γερμανοί έχουν υποσχεθεί στην Ελλάδα οικονομική βοήθεια ύψους 20 δις. ευρώ από το 2010, ενώ τη Δευτέρα θα αποφασιστεί άλλο ένα πακέτο 30 δισ. ευρώ.

Το Spiegel στην πρώτη σελίδα έχει σκίτσο όπου αναπαρίσταται η Ευρωπαϊκή Ένωση σαν γύπας και η Ελλάδα ως Προμηθέας Δεσμώτης που της τρώνε τις σάρκες της. Έχει τίτλο «Ελληνες Vs Γερμανοί - Ταπεινωμένοι και προσβεβλημένοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα