Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό 100 αγνοουμένων στο Σουδάν

15:27 4/5/2013 - Πηγή: NewsBomb

Οι έρευνες διακόπηκαν μετά τη νέα κατολίσθηση που σημειώθηκε και η οποία καταπλάκωσε εννέα διασώστες.

Εννέα διασώστες χάθηκαν μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε στο χρυσωρυχείο οπου πριν απο μερικές ημέρες υποχώρησε το έδαφος με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν οι εργάτες.

Εκατό άτομα αγνοούνται αλλά οι έρευνες σταμάτησαν μετά τη νέα κατολίσθηση, ανακοίνωσε σήμερα ένας συνάδελφος των εργατών του ορυχείου.

"Οι έρευνες πήραν τέλος

σήμερα επειδή ήταν πολύ επικίνδυνο", εξήγησε ο εν λόγω εργάτης, ο οποίος βρισκόταν στο Τζέμπελ Αμίρ, περίπου 200 χλμ. βορειοδυτικά από το Ελ-Φάσερ, τη μεγάλη πόλη του Βόρειου Νταρφούρ.

Εργάτες και μέλη σωστικών συνεργείων είναι μεταξύ των θυμάτων η τύχη των οποίων αγνοείται μετά την κατάρρευση, τη Δευτέρα, αυτού του παράνομου ορυχείου.

Εννέα διασώστες χάθηκαν την Πέμπτη όταν το έδαφος κατέρρευσε γύρω τους, είχε δηλώσει χθες Παρασκευή ο εργάτης αυτός, προσθέτοντας ότι βρέθηκαν οκτώ πτώματα, αλλά χωρίς να διευκρινίσει αν επρόκειτο για διασώστες ή για εργάτες του ορυχείου.

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω από τους δικούς μου εδώ, δεν έχουν βρει κανέναν άλλο", δήλωσε σήμερα αυτός ο εργάτης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα