Σταθερό «όχι» του Κάμερον στο φόρο επι των συναλλαγών

15:52 8/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ανένδοτος παρουσιάζεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με την πρόθεση της Γαλλίας να επιβληθεί φόρος επι των χρηματοοικονομικών συναλλαγών σε ολόκληρη την ΕΕ.


«Η Γαλλία είναι ελεύθερη να προχωρήσει μονομερώς στην επιβολή του φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, αλλά η Βρετανία θα εμποδίσει την εφαρμογή του σε ολόκληρη την ΕΕ» δήλωσε σχετικά ο Κάμερον σε συνέντευξη του στο BBC.

«Αν

οι Γάλλοι από μόνοι τους θέλουν να προχωρήσουν στην επιβολή του φόρου στην ίδια τους τη χώρα, πρέπει να είναι ελεύθεροι να το πράξουν», συμπλήρωσε ο Κάμερον.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια επιβολής του εν λόγω φόρου - γνωστού και ως «Τόμπιν» - μόνο σε επίπεδο Ε.Ε. και τόνισε πως κάτι τέτοιο θα ήταν αποδεκτό μόνο διεθνώς.

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε την Παρασκευή ότι θα προχωρήσει στην επιβολή ενός νέου φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές - γνωστού και ως φόρου Τόμπιν - ακόμη και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων της Γαλλίας στην ΕΕ.

Στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε την Παρασκευή ότι η θέση του Βερολίνου παραμένει η επιβολή του φόρου και στις 27 χώρες μέλη ταυτόχρονα. «Αυτός είναι ο στόχος μας», είπε ο Ζάιμπερτ στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα