Στη Δανία μεταβαίνει ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Σειρά επαφών αναμένεται να πραγματοποιήσει με σημαντικούς κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θα μεταβεί στην Κοπεγχάγη, ενόψει της επικείμενης Προεδρίας της Δανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 (Ιανουάριος – Ιούνιος).


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση αύριο Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 , θα συμμετάσχει, στη διάσκεψη «Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Ημέρα» (“European Business Day”).

Η

«Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Ημέρα» διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Βιομηχανιών της Δανίας (Confederation of Danish Industry, DI) και την Ένωση Βιομηχανικών Εργατών της Δανίας (Cartel for Industrial Employees in Denmark, CO-industry), προκειμένου να παρουσιαστούν οι προτεραιότητες της Δανέζικης Προεδρίας, να συζητηθούν οι τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις και οι τρόποι μέσω των οποίων θα ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα παρουσιάσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας και έπειτα θα απαντήσει στις ερωτήσεις των συντονιστών των συζητήσεων (panels) και του ακροατηρίου που θα παρευρίσκεται εκεί.

Συγκεκριμένα, το ακροατήριο θα αποτελείται από 250 περίπου συμμετέχοντες και θα περιλαμβάνει πολιτικούς, πρέσβεις, αξιωματούχους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.

Στη Διάσκεψη θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι και θα συμμετάσχουν η πρωθυπουργός της Δανίας κα Helle Thoring-Schmidt, η υπουργός Οικονομικών της Δανίας Margrethe Vestager, ο διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας Βιομηχανιών της Δανίας κ. Karsten Dybvad, ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανικών Εργατών της Δανίας κ. Thorkild E. Jensen, ο διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας Βιομηχανιών Γερμανίας κ. Markus Kerber κ.α.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα συναντηθεί ακόμη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ομοσπονδίας Βιομηχανίας της Δανίας κ. Karsten Dybvad, επικεφαλής βιομηχάνων της Δανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα