Στην Ολομέλεια η πρόταση για εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ

Η αντίστροφη μέτρηση για τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου ξεκινά στην Βουλή καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Εως αυτή την στιγμή φαίνεται ότι

υπερ της έρευνας είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς ενώ ΝΔ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ θα καταψηφίσουν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσουν «ΠΑΡΩΝ» με αποτέλεσμα τα πάντα να εξαρτώνται από τους 63 ανεξάρτητους βουλευτές και κυρίως τους διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μανώλης Στρατάκης ανέφερε πως «Τώρα είναι η στιγμή να ρίξει η Βουλή φως στην υπόθεση και να βάλει έτσι ένα πετραδάκι για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος ειδικά την κρίσιμη αυτή ώρα για την χώρα». Αντιθέτως, ο εισηγητής της ΝΔ ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας εξήγησε ότι «η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει τον πολιτικό καιροσκοπισμό που χαρακτηρίζει την αποχωρούσα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση είναι άκαιρη» και σημείωσε ότι «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβριο του 2009 επιδόθηκε στην κατασυκοφάντηση της χώρας και μετά στην διεύρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος». Επιπροσθέτως επισήμανε ότι «Η πλήρης διερεύνηση επιβάλλεται να γίνει όταν το σκάφος θα πλέει σε πιο ασφαλή ύδατα. Οι πολιτικές ευθύνες δεν παραγράφεται δεν θα παρασυρθούμε σε παιχνίδια...» ξεκαθαρίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει την πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα καταψηφίσουν και οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ ενώ όπως τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης «Δεν θα υπερψηφίσουμε την πρόταση γιατί δεν υπάρχει βούληση και παράδοση να φέρνουν αποτέλεσμα και γιατί δεν υπάρχει ο τρόπος να εξεταστεί σοβαρά το θεμα. Είναι ένας τρόπος να δείξουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι δήθεν διαφωνούν ενώ στην ουσία συμφωνούν . Θα δηλώσουμε «ΠΑΡΩΝ».

Keywords
Τυχαία Θέματα