Στην πρώτη τριάδα οι ποδηλάτες του ΤΤ

Σταθερά στην πρώτη τριάδα διατηρούνται οι αθλητές του ΤΤ που λαμβάνουν μέρος στον 18ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο Περικλής Ηλίας, τερμάτισε τρίτος στο 2ο ΕΤΑΠ της διοργάνωσης, το οποίο κατέληξε στην Σπάρτη την Πέμπτη 17/5, ακολουθώντας το παράδειγμα του Γιάννη Ταμουρίδη, ο οποίος τερμάτισε στην ίδια θέση την Τετάρτη στο Λεωνίδιο.

Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές ποδηλασίας, τους οποίους στηρίζει το ΤΤ στην πορεία για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου, μίλησαν για τη συμμετοχή τους

στον φετινό Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος: «Ο Γύρος αυτός είναι ο σημαντικότερος αγώνας για μας τους Έλληνες ποδηλάτες και επιδιώκουμε να τον κερδίσουμε. Επίσης είναι ένα καλό τεστ εν όψει της Ολυμπιάδας, καθώς είναι υψηλό το επίπεδο αθλητών, από αρκετές χώρες και επαγγελματικές ομάδες» δήλωσε ο Γιάννης Ταμουρίδης. «Είναι το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός της χώρας μας. Θέλουμε να κερδίσουμε τον Γύρο, που πέρυσι χάσαμε για λίγα δευτερόλεπτα με τον Γιάννη Ταμουρίδη. Φέτος στοχεύουμε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης» συμπλήρωσε ο Περικλής Ηλίας.

Νωρίτερα, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για την παρουσίαση της σημαντικής αυτής διεθνούς οργάνωσης, παρουσία εκπροσώπων από το Δήμο Αθηναίων, Δημάρχων των πόλεων-σταθμών του Ποδηλατικού Γύρου ο οποίος διεξάγεται φέτος στην Πελοπόννησο, καθώς και εκπροσώπων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή, με τους αθλητές να τερματίζουν στην Πλατεία Κοτζιά.

Στο Διεθνή Διαγωνισμό Eco Marathon 2012 ταξιδεύει η ομάδα TUCER με τη στήριξη του ΤΤ.

Την επιτυχημένη της πορεία συνεχίζει η ομάδα TUCER (TUC Eco Racing) του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετέχοντας για 5η συνεχή φορά στον διεθνή διαγωνισμό Shell Eco Marathon με τη δική της πρόταση για μια οικονομικότερη και φιλικότερη στο περιβάλλον μετακίνηση. Έχοντας εξασφαλίσει για άλλη μια χρονιά τη στήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και διαθέτοντας στο ενεργητικό της ήδη δύο συνεχόμενες πρωτιές, το 2010 και το 2011 με το 1ο βραβείο ασφάλειας οχημάτων, η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα του διαγωνισμού, έχει κάθε λόγο να περιμένει μια νέα διάκριση και το 2012.

Προκειμένου η ομάδα να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική, ένα νέο όχημα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την αρχή. Νέα αεροδυναμική σχεδίαση και μελέτη με προσομοίωση σε εξειδικευμένο λογισμικό, μειωμένο βάρος σε πλαίσιο, κάλυμμα και άλλα δομικά τμήματα του οχήματος κ.ά. Η ομάδα μετά από μήνες δουλειάς θα παρουσιάσει το νέο όχημα ER12, στο Shell Eco Marathon 2012 που λαμβάνει χώρα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας στις 14-19 Μαΐου. Τις πρώτες τρεις ημέρες του διαγωνισμού τα οχήματα περνούν από τεχνικό έλεγχο και πραγματοποιούνται δοκιμές. Τις επόμενες γίνονται οι αγώνες σε κάθε κατηγορία οχημάτων (urban concept, prototypes) και οι μετρήσεις κατανάλωσης που καθορίζουν τον νικητή.

Την ομάδα απαρτίζουν οι: Τσουρβελούδης Νικόλαος, Σπανο

Keywords
Τυχαία Θέματα