«Στήνει» ψηφοδέλτια η Αριστερά

Σε πλήρη δραστηριότητα βρίσκονται τα επιτελεία των κομμάτων της Αριστεράς καταρτίζοντας τις λίστες με τους υποψηφίους στις επερχόμενες εκλογές.

ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά γράφουν και σβήνουν ονόματα στους εκλογικούς καταλόγους.

Για την ώρα ο Περισσός κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν αφήνει να διαρρεύσει ποιοι θα τεθούν επικεφαλής στις κρίσιμες περιφέρειες και στο Επικρατείας. Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται

και στο γεγονός ότι το κόμμα αμέσως μετά τις εκλογές θα μπει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας.

Από την άλλη η Κουμουνδούρου «ταλαιπωρείται» από τον ευχάριστο «πονοκέφαλο» των συνεργασιών καθώς αυτές δημιουργούν εσωτερικές γκρίνιες με τις διάφορες συνιστώσες οι οποίες θεωρούν ότι γίνονται «πλυντήριο» για να «ξεπλυθούν» πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος στο στρατηγείο του κ. Φώτη Κουβέλη έχουν την πολυτέλεια να μην ψάχνουν για υποψηφίους πρώτης γραμμής αλλά οι υποψήφιοι να τους ζητούν συνεργασία.

Αναλυτικά:

ΣΥΡΙΖΑ σε κλίμα καψυποψίας

Κλίμα αμοιβαίας καχυποψίας επικρατεί μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των «πασοκογενών» ενόψει της συνεργασίας των δύο πλευρών, παρά τις ειλικρινείς προθέσεις του προέδρου της ΚΟ του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι την επομένη των εκλογών «πασοκογενείς» που θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αυτονομηθούν ή να επανέλθουν στο υπό νέα ηγεσία ΠΑΣΟΚ . Χαρακτηριστική του κλίματος είναι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αναφέρει ότι όλες οι έδρες που θα εκλεγούν ανήκουν στην ενιαία ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Όλοι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ που θα εκλεγούν δεσμεύονται για τη δράση τους στο πλαίσιο μιας ενιαίας ΚΟ του σχήματος, στο οποίο ανήκουν όλες οι έδρες που κερδίζονται στις εκλογές» επισημαίνει χαρακτηριστικά η απόφαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής.

Ωστόσο η ηγεσία του κόμματος, σε μία προσπάθεια να κερδίσει περισσότερους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατευθύνονται μαζικά στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, προχωρεί και σε τροποποίηση του ονόματος του κόμματος που θα αναγράφεται στα ψηφοδέλτια των εκλογών.

Οι συλλογικότητες και οι συνιστώσες

Το ψηφοδέλτιο προτείνεται να έχει τον τίτλο ΣΥΡΙΖΑ και από κάτω να γράφει «Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» ή «Ψηφοδέλτιο Συνεργασίας» και από κάτω να γραφούν τα ονόματα όλων των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο ,είτε πρόκειται για συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είτε για συνεργαζόμενες συλλογικότητες όπως απαιτεί η Ενωτική Κίνηση των κ. Νίκου Κοτζιά, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αλέξη Μητρόπουλου.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι αν και θεωρείται δεδομένη δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί και τυπικά η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την Ενωτική Κίνηση, την Κοινωνική Αριστερά των κ. Αντώνη Κοτσακά και Γιάννη Ραφτόπουλου και το Νέο Αγωνιστή του κ. Βασίλη Ασημακόπουλου και της κυρίας Νίνας Κασιμάτη. Οι εκκρεμότητες αυτές εκτιμάται ότι θα κλείσουν εντός της εβδομάδας ,καθώς η χώρα εισέρχεται ουσιαστικά στην τελική ευθεία για την προεκλογική περί

Keywords
Τυχαία Θέματα