Στηρίζει την πρόταση Σόιμπλε για το χρέος η Μέρκελ

Την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την σύσταση κρατικών ταμείων για το δημόσιο χρέος χωρών της ΕΕ που ξεπερνάει το στόχο του 60% του ΑΕΠ, στήριξε σήμερα η Μέρκελ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας πρότεινε την Πέμπτη την σύσταση κρατικών ταμείων για το

δημόσιο χρέος χωρών της ΕΕ σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στο ευρώ, ενώ είπε ότι θα καταθέσει την πρόταση αυτή στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.

"Η Καγκελάριος χαρακτηρίζει την πρόταση για την σύσταση κρατικών ταμείων για το δημόσιο χρέος ως πολύ ενδιαφέρουσα", ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης σε συνέντευξη τύπου.

"Αυτό είναι αναμφίβολα ένα μέτρο που θα ήταν κατάλληλο για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στις αγορές", πρόσθεσε ο γερμανός εκπρόσωπος.

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κοινή ευθύνη για το χρέος θα έστελνε αυτή τη στιγμή το λάθος μήνυμα και ότι οι μόνες τους οι χώρες θα πρέπει να μειώσουνε το χρέος τους στο 60% επί του ΑΕΠ", είπε ο Martin Kotthaus, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

"Τα ταμεία θα αποτελούσαν ένα σύμβολο που θα έλεγε: 'Ναι, το έχουμε καταλάβει. Το κρατικό χρέος αποτελεί το βασικό προβλημα που πλήττει την εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη".

Keywords
Τυχαία Θέματα