Στήθος με στήθος στο δεύτερο γύρο Σαρκοζί-Ολάντ

Η τελική αναμέτρηση για την προεδρία της Γαλλίας θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου, ανάμεσα στο Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ και τον απερχόμενο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ο Ολάντ θα διανύσει τις επόμενες δύο εβδομάδες με τον αέρα του νικητή στον πρώτο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με όλα τα exit poll. Ωστόσο, η τελική νίκη του δεν είναι εξασφαλισμένη.

Τα πράγματα περιπλέκει το ποσοστό που συγκέντρωσε η δεύτερη νικήτρια της βραδιάς, η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν. Με ποσοστό που θα φτάσει κοντά στο 20% αποτελεί την έκπληξη των πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών.

Ο ηττημένος αυτή τη στιγμή Σαρκοζί μπορεί να ελπίζει σε μια οριακή νίκη αν πάρει όλους τους ψηφοφόρους της Λεπέν, ένα μέρος των ψήφων του κεντρώου Μπαϊρού και ένα ποσοστό κοντά στο 2% από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων.

Πάντως, ο Ολάντ παραμένει φαβορί για το δεύτερο γύρο, ακόμα και αν η διαφορά ανάμεσα στους δύο δεν ξεπεράσει τις δύο ποσοστιαίες μονάδες. Ο Ολάντ υπολογίζει στο ποσοστό του Μελανσόν, σε ένα μέρος των ψήφων του Μπαϊρού και στους ψηφοφόρους μικρότερων αριστερών κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα