Στο «ανάκτορο» της Αρεοπαγίτου θέλει να κρατείται η Βίκυ Σταμάτη

15:24 2/5/2012 - Πηγή: NewsBomb

Αίτηση αποφυλάκισης που είχε προαναγγείλει από την πρώτη στιγμή του εγκλεισμού της στις φυλακές Κορυδαλλού, κατέθεσε δια των συνηγόρων της στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η Βίκυ Σταμάτη.


Η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου χαρακτηρίζει άδικη την προφυλάκισή της κάνοντας λόγο για επαχθές μέτρο, δεδομένο ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού.

Προτείνει μάλιστα να αποφυλακιστεί με τους εξής όρους: Κατ οίκον

περιορισμό και υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές την ημέρα στο Α.Τ. της περιοχής της.

«Στην υπόθεση υπάρχει ιδιορρυθμία καθώς έχει μείνει ένα παιδί χωρίς πατέρα και μητέρα το οποίο φροντίζει η 73χρονη γιαγιά του, που αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής Β. Χειρδάρης.

Από την πλευρά του ο έμπειρος συνήγορος Θεόδωρος Ζεφικλης επισήμανε ότι «όταν τελειώσει η προεκλογική περίοδος θα σταματήσει και η ανθρωποφαγία. Η αίτηση θα κριθεί αμέσως μετά τις εκλογές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους ισχύοντες ποινικούς νόμους κατ οίκον περιορισμός προβλέπεται μόνο στις περιπτώσεις καταδικασμένων για πλημμέλημα που είναι άνω των 75 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αίτησή της η κ. Σταμάτη αναφέρει μεταξύ άλλων "Η μόνη μου άμυνα είναι η διαμαρτυρία μου για την προσωρινή μου κράτηση με το μόνο μέσω που μου απομένει, την απεργία πείνας, μέχρι που να υπάρξει στοιχειώδεις δικαίωσή μου με πρώτο τουλάχιστον βήμα την αποφυλάκισή μου. Ας μείνω υπό περιορισμό στο σπίτι μου το οποίο έχει δεσμευτεί και υπό φρούρηση από αστυνομικές δυνάμεις, αρκεί να έχει το παιδί μου την προστασία μου για την στήριξη και την φροντίδα του".

Keywords
Τυχαία Θέματα