Στο αρχείο οριστικά οι καταγγελίες Πεπόνη - Μουζακίτη

Στο αρχείο για δεύτερη φορά τίθενται οι καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, περί «παρεμβάσεων» στο έργο τους.

Σύμφωνα και με το δεύτερο πόρισμα που συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Φώτης Μακρής, ο οποίος διενήργησε ένορκη διοικητική εξέταση, «δεν προέκυψε ότι επιχειρήθηκε καμία ποινικώς αξιόλογη ή καθ' οιονδήποτε τρόπο υπηρεσιακά επιλήψιμη σε αυτούς παρέμβαση στο έργο τους.»

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα η παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων ήταν

«αυθόρμητη εκδήλωση της έντονης δυσαρέσκειας τους από την μελετώμενη νομοθετική κατάργησή τους και ήταν απότοκη της επαινετής ευαισθησίας τους την προσήλωση στην εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Δημοσιογράφος μετέφερε απειλές για τη ζωή τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αναφέρθηκαν σε τρεις υποθέσεις, για τις οποίες όπως υποστήριξαν δέχθηκαν οχλήσεις. Η πρώτη ήταν αυτή της υπόθεσης CDS, (ασφάλιστρα κινδύνου), η οποία συνδέθηκε με τον αδερφό του Γιώργου Παπανδρέου, Αντρίκου. Η δεύτερη αφορά στη λίστα του Δ. Κουρσελά με τους 3.850 μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου και η τρίτη, χωρίς να την κατονομάζουν, αφορούσε σε καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες σε χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Για την τελευταία υπόθεση υποστήριξαν ότι γνωστός δημοσιογράφος (χωρίς ωστόσο, να τον κατονομάζουν) τους επισκέφθηκε τον Νοέμβριο και τους μετέφερε ότι οικονομικός μεγαλοπαράγοντας απειλεί διότι «εκτυλίσσεται και εκκρεμεί συγκεκριμένη προκαταρκτική εξέταση που άπτεται ευθέως του αντικειμένου της επαγγελματικής δραστηριότητας του».

Οι δύο εισαγγελείς στα υπομνήματά τους ανέφεραν ακόμη ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος τους μετέφερε επίσης την πληροφορία ότι ο μεγαλοπαράγοντας μέσω φίλου του διοικητή στην Υποδιεύθυνση του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί τις κινήσεις τους κατά πόδας.

Ωστόσο, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, δεν έδωσαν κανένα παραπάνω στοιχείο για τη συγκεκριμένη υπόθεση και ως εκτούτου η καταγγελία κρίθηκε ατελέσφορη.

Πάντως, σε ερώτηση δημοσιογράφων για τον ποιον χρηματοπιστωτικό οργανισμό πρόκειται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αρνήθηκε ότι πρόκειται για την Protobank, ενώ όταν οι δημοσιογράφοι έθεταν ερωτήματα ονοματίζοντας άλλες τράπεζες τηρήθηκε σιγήν ιχθύος.

Σύμφωνα με το δεκασέλιδο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή, καμία παρέμβαση δεν προέκυψε αφού οι ίδιοι οι εισαγγελείς προχώρησαν κανονικά στο έργο τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα