Στο στόχαστρο της αιγυπτιακής δικαιοσύνης το «Μαύρο Μπλοκ»

Μέλη του Μαύρου Μπλοκ (Black Block), ομάδας η οποία εμφανίστηκε στις βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών, συνελήφθησαν σήμερα μπροστά από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στο κέντρο του Καΐρου.

Τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές οι οποίοι φορούσαν μαύρες κουκούλες συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Πολλές δεκάδες άνθρωποι,

χωρίς κουκούλες, είχαν συγκεντρωθεί το απόγευμα μπροστά από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα και φώναζαν συνθήματα κατά του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τη χθεσινή απόφαση της αιγυπτιακής δικαιοσύνης να συλληφθούν όλα τα μέλη του Μαύρου Μπλοκ, ώστε να ανακριθούν με την υποψία ότι έχουν συστήσει τρομοκρατική οργάνωση.

«Η έρευνα έδειξε ότι το Μαύρο Μπλοκ είναι μια οργανωμένη ομάδα που προχωρά σε τρομοκρατικές πράξεις», ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Χάσαν Γιασίν.

Ο γενικός εισαγγελέας Ταλαάτ Ιμπραχίμ Αμπντάλα αποφάσισε επίσης να ορίσει δικαστή για να ερευνήσει την καταγγελία που υπέβαλε ένας δικηγόρος, ο οποίος κατηγορεί το Μαύρο Μπλοκ ότι πυρπόλησε τα γραφεία των Αδελφών Μουσουλμάνων και υποστηρίζει ότι συνδέεται με προσωπικότητες της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης.

Διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπα με μαύρες κουκούλες έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες ημέρες στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις.

Οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται Μαύρο Μπλοκ.

Σε ένα βίντεο που έχουν αναρτήσει στη διαδικτυακή πλατφόρμα YouTube, τα μέλη του Μαύρου Μπλοκ αναφέρουν ότι θέλουν να «αντιμετωπίσουν το καθεστώς των τυράννων φασιστών», αναφερόμενοι στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, από τους οποίους προέρχεται ο κ. Μόρσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα