Στο τηλεοπτικό «ρινγκ» Σαρκοζί και Ολάντ

20:30 2/5/2012 - Πηγή: NewsBomb

Με αγώνα πυγμαχίας παρομοιάζει ο γαλλικός Τύπος το ντιμπέιτ ανάμεσα στον Νικολά Σαρκοζί και τον Φρανσουά Όλαντ.

Η τηλεμαχία αναμένεται να διαρκέσει δυόμισι ώρες. Θα συγκρουστούν δυο εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες, «δύο διαφορετικά οράματα για τη Γαλλία». Στο ρινγκ: Νικολά Σαρκοζί εναντίον Φρανσουά Ολάντ, αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Στο Διαδίκτυο, η σημερινή συζήτηση έγινε

αφορμή για πολλά χιουμοριστικά σχόλια. Μια αυτοσχέδια αφίσα απεικονίζει τους δύο αντίπαλους με γάντια του μποξ και τίτλο: «Ο αγώνας της χρονιάς, Σαρκοζί εναντίον Ολάντ, Ναπολέοντας εναντίον Μπαμπάρ, ο Μίστερ Kärcher (πλυντικές σκούπες με νερό υπό πίεση), εναντίον Φλαμπί (Flamby, ένα ζελατινοειδές γλυκό)».

Η συζήτηση θα μεταδοθεί από σχεδόν όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα σε ταυτόχρονη σύνδεση και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Προβλέπονται ότι οι τηλεθεατές θα είναι πάνω από 20.000.000.

Έχει συμφωνηθεί ότι η κάμερα θα μένει στον ομιλητή και οι σκηνοθέτες δεν θα δείχνουν τις αντιδράσεις του αντιπάλου.

Οι δύο δημοσιογράφοι που θα υποβάλλουν τα ερωτήματα αναμένεται να θίξουν τα θέματα της απασχόλησης και της ανεργίας, την αγοραστική δύναμη των Γάλλων, άλλα κοινωνικά ζητήματα, την εξωτερική πολιτική, την Ευρώπη και τη μετανάστευση.

Θέματα της επικαιρότητας που αφορούν στον πρώην διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν ή στις υποτιθέμενες μυστικές συμφωνίες του Σαρκοζί με τον Καντάφι, μπορεί να έλθουν στη συζήτηση από τους ιδίους τους υποψήφιους με στόχο να πληγεί ο αντίπαλος.

Είναι παράδοση στη Γαλλία οι πιο φανατικοί των τηλεμαχιών για την προεδρία, να περιμένουν τη φράση-κλειδί, την έκφραση που μπορεί να γείρει την πλάστιγγα: «Δεν έχετε το μονοπώλιο της καρδιάς» του γαλλικού λαού, ήταν μια φράση του Ζισκάρ Ντ' Εστέν προς τον Μιτεράν που έχει μείνει ιστορική, καθώς είχε θεωρηθεί ότι του είχε δώσει τη νίκη τον Μάιο του 1974.

Keywords
Τυχαία Θέματα