«Στόχος η πολιτική συμφωνία ώστε να χρηματοδοτηθεί το PSI»

Καθοριστικής σημασίας κρίνεται η πολιτική συμφωνία σχετικά με τους όρους του νέου προγράμματος μέχρι τη Σύνοδο της 30ης Ιανουαρίου ώστε να υπογραφεί ένα προσωρινό μνημόνιο για να χρηματοδοτηθεί το PSI σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο.


Συγκεκριμένα ανέφερε « Πρέπει να πάρουμε τα 30 δισ. ευρώ, τα κεφάλαια που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών,

πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων και να έχουμε την εγγύηση για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών την περίοδο εφαρμογής του PSI».

Συπλήρωσε επίσης «Γύρω στις 6 Φεβρουαρίου να ανακοινώσουμε επίσημα τη διαδικασία του PSI, να περιμένουμε περίπου τρεις εβδομάδες και να κάνουμε την ανταλλαγή σε ένα πρωτότυπο περιβάλλον. Και μετά, να επανέλθουμε στη διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα και όλα αυτά να αποτελέσουν τη βάση μιας νέας δανειακής σύμβασης, που θα εγκριθεί από την ΕΕ, το ΔΝΤ, ορισμένα κράτη-μέλη και από τη Βουλή.

Αναφερόμενος στην χρονολογική τοποθέτηση των εκλογών είπε: «Στο τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τις εκλογές, την οποία είχα τοποθετήσει (27.12.2012) στις 29 Απριλίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα