Στους 41 οι νεκροί από τις συγκρούσεις Κούρδων και ισλαμιστών

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες, στις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώνονται στην επαρχία Χασάκα της βορειοανατολικής Συρίας μεταξύ Κούρδων από τη μία πλευρά και ισλαμιστών ανταρτών από την άλλη, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στις μάχες αυτές αντιπαρατίθενται από τη μία οι ένοπλοι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (EIIL) και του Μετώπου Αλ Νόσρα —δύο οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα— και από την άλλη Κούρδοι μαχητές από πολλά χωριά της επαρχίας αυτή.

Εδώ και μήνες

οι Επιτροπές Προστασίας του Λαού, η μεγαλύτερη κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία, υπερασπίζονται τα εδάφη όπου κατοικούν οι Κούρδοι και από τα οποία έχουν αποσυρθεί οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, απέναντι στις ριζοσπαστικές ισλαμιστικές οργανώσεις που επιχειρούν να τα καταλάβουν.

Ο πόλεμος στη Συρία καθίσταται έτσι ολοένα και πιο περίπλοκος καθώς οι τζιχαντιστές μάχονται ταυτόχρονα το καθεστώς, τους άλλους αντάρτες που τους θεωρούν "μετριοπαθείς" και τους Κούρδους με στόχο να καταλάβουν εδάφη και να επιβάλουν τη δική τους, ακραία εκδοχή του ισλαμικού κράτους.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο μόνο την Τρίτη σκοτώθηκαν 29 άνδρες του EIIL και του Αλ Νόσρα καθώς και 12 Κούρδοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα