Συγκλονιστικά στοιχεία: Νεκρά 15.000 παιδιά από τον πόλεμο στη Συρία

Συγκλονίζει η αποκάλυψη γαλλικής ΜΚΟ ότι στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10.000 με 15.000 παιδιά.

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του αντιπροέδρου της οργάνωσης "Αλυσίδα Αγάπης", Φιλίπ Βαλεντί, ότι από τους 70.000 νεκρούς της σύρραξης, σχεδόν οι μισοί είναι άμαχοι εκ των οποίων το 30% με 40% παιδιά.

Ο κ. Βαλεντί, ο οποίος βρίσκεται στην Ιορδανία παρέχοντας βοήθειας στους Σύρους πρόσφυγες που έχουν μεταβεί εκεί δήλωσε χαρακτηριστικά: "Εξέτασα 65 παιδιά (από την Συρία), εκ των οποίων τα δύο τρίτα ήταν

τραυματίες πολέμου: είχαν πατήσει νάρκες, ή είχαν πυροβοληθεί από ελεύθερο σκοπευτή".

"Στους πρόσφατους πολέμους, τα όπλα έχουν αλλάξει. Τα άκρα είναι αυτά που τραυματίζονται. Τα κάτω από νάρκες. Τα άνω από Καλάσνικοφ ή τις σφαίρες ελεύθερων σκοπευτών", πρόσθεσε ο ίδιος. Ο Γάλλος γιατρός υπογράμμισε πως πολλές φορές στόχος των ελεύθερων σκοπευτών που δρουν στις περιοχές, όπου μαίνεται ο εμφύλιος, είναι η παράλυση, δηλαδή το θύμα τους να επιζήσει αλλά να μην μπορεί πλέον να περπατήσει.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) υπολογίζει ότι οι πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στην Ιορδανία θα είναι 1,2 εκατ. στο τέλος του 2013, αριθμός που θα αντιστοιχεί στο 20% του συνολικού πληθυσμού της Ιορδανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα