Συγκλονιστική επιστολή - αποχαιρετισμός σε έναν αυτόχειρα…

Ο παλιός συνδικαλιστής της ΔΕΗ και φίλος του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ κ. Κώστας Λαγός έστειλε αυτή την επιστολή, υπό μορφή απάντησης στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του συμπατριώτη μας τραγικού αυτόχειρα της Ερέτριας, Θύμιου Σαράντου.

Θύμιο, από νέος ήσουνα προικισμένος με πολλά χαρίσματα προσωπικότητα – περηφάνια – αισιοδοξία και με πολύ αγάπη και δύναμη για την ίδια τη ζωή.

Ξεκίνησες από μικρός στα καράβια, πάλεψες με τα κύματα και τις φουρτούνες, σπούδασες, αναδείχτηκες ένας από τους καλύτερους Σεφ.

Αγαπούσες τη Μαρία και τα παιδιά με πολύ πάθος, έβλεπες να αριστεύουνε με υποτροφίες και τα καμάρωνες, είχες μια γλυκιά και όμορφη οικογένεια. Πάντα με αξιοπρέπεια και πολύ κέφι έφτιαξες πολλά. Κουβεντιάζαμε για τους «πολιτικούς» και την πολιτική, σε ορισμένα σημεία διαφωνούσαμε, αναμφίβολα είχες κοφτερό μυαλό και πολλές φορές με προβλημάτιζες.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε όλοι εμείς που σε ζούσαμε από κοντά, πως θυσιάστηκε ένας αγωνιστής για να τιμωρήσει τους κάλπικους – χαλασμένους και ακάθαρτους πολιτικούς. Θύμιο, για τους αγώνες και τη μνήμη σου αυτό που μπορώ να σου υποσχεθώ είναι πως εγώ δεν θα θυσιαστώ για όλους αυτούς που γκρέμισαν την Ελλάδα και τη γέμισαν ερείπια και συντρίμμια. Για όλους αυτούς που είναι η αιτία του κακού να μεταναστεύουν τα παιδιά μας, και όσα μένουν εδώ να πλήττονται στην ανεργία και το μέλλον τους να είναι αβέβαιο και καταστροφικό. Για όλους αυτούς θα είμαι πάντα παρών και πάντα απέναντί τους.

Ως αγανακτισμένος και θιγόμενος πολίτης, ζητάω από την εισαγγελία και τον Άρειο Πάγο – για όλους αυτούς τους μηδενός εξαιρουμένου – που μετά τη χούντα μέχρι και σήμερα περάσανε από το Ελληνικό κοινοβούλιο και διαχειριστήκαν λανθασμένα, προβληματικά, είτε με σκοπιμότητα την εθνική μας κυριαρχία. Επίσης και για όλους αυτούς και εκτός κοινοβουλίου, είτε από κρατικές είτε από θέσεις κλειδιά του Δημοσίου που κατασπατάλησαν – λεηλάτησαν – κερδοσκόπησαν εις βάρος του κράτους και του Ελληνικού λαού. Αυτούς που πολύ πιθανό να έχουνε δεσμεύσει τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας. Αυτούς που ενεπλάκησαν στα τερατώδη και μεγάλα σκάνδαλα, των συνεταιρισμών – Χρηματιστηρίου – Βατοπαιδίου – Siemens – ομολόγων – λεηλάτησαν όλα τα ασφαλιστικά μας ταμεία και τόσα άλλα όπως οι offshore εταιρείες και το μαύρο χρήμα.

Να συγκληθεί ειδικό δικαστήριο και εφ' όσον κριθούν ένοχοι, να τιμωρηθούν για εσχάτη προδοσία. Αμέσως να τους κατασχεθούν οι περιουσίες, ακόμα και σε αυτούς που έχουν φύγει από τη ζωή. Το ίδιο και για τους πολιτικούς που ισχυρίζονται πως δεν έκλεψαν αλλά για πολλά χρόνια γαντζωμένοι στην καρέκλα της εξουσίας και με τους χρόνιους παχουλούς μισθούς τους στήριξαν τους κατά συρροή διεφθαρμένους. Όλους αυτούς που ταπείνωσαν τους Έλληνες και τους έφεραν στην πείνα, στην εξαθλίωση και στην αυτοκτονία, αυτοί ίσως και να θεωρούνται ένοχοι με ελαφρυντικά της απληστίας, της υπερφιλοδοξίας και της ανικανότητας. Για όλους αυτούς πρέπει ο Ελληνικός λαός να τους τιμωρήσει, να τους γκρεμίσει από τον θρόνο της εξουσίας, όπως γκρέμισαν και ταπ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συγκλονιστική,sygklonistiki