Συνάντηση ΟΛΠ - εφοπλιστών για την κρουαζιέρα

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τα στελέχη της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς θα έχει την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο του νέου φορέα για την κρουαζιέρα, η Ένωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων και Φορέων Ναυτιλίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθεί το θέμα της συνεργασίας του νέου φορέα με την Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας και οι προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας στη χώρα μας.

Η "Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας" αποτελείται από 8 λιμάνια (Πειραιάς, Θεσσαλονίκη,

Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Βόλος, Ηράκλειο, Καβάλα) και 6 αρχικά Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία (Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδος, Κατάκολο, Κως, Χανιά). Σημειώνεται ότι μεγάλες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για τα ελληνικά λιμάνια, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν ως σταθμούς κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στελέχη της εταιρείας αμερικανικών συμφερόντων Royal Caribbean, που έφτασαν πρόσφατα στη χώρα μας, πραγματοποίησαν επισκέψεις στα λιμάνια του Ηρακλείου και του Κατάκολου, προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες αξιοποίησης και εκμετάλλευσης των λιμενικών χώρων, με διαμόρφωση των αναγκαίων υποδομών.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα