Συνάντηση Παπανδρέου-Σουλτς

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

«Η χώρα αυτή έχει μέλλον και αν δουλέψουμε μαζί θα έχουμε κοινό μέλλον, αλλιώς αν δουλέψει ο ένας ενάντια στον άλλον, δεν θα έχουμε κοινό μέλλον», τόνισε ο κ. Σουλτς, λίγο πριν ξεκινήσει η κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου.

Όπως

ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ελλάδα και ο λαός της χρειάζονται αλληλεγγύη και όχι λόγια. Στα πλαίσια αυτά, διευκρίνισε, εντάσσεται και η επίσκεψή του στη χώρα μας και η αποδοχή της πρόσκλησης να απευθυνθεί στη Βουλή.

Επίσης, επισήμανε ότι η έγκριση του δεύτερου προγράμματος διάσωσης δεν λύνει από μόνη της το πρόβλημα, αφού η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και απασχόληση.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, η χώρα μας έχει τις απαραίτητες συνθήκες για ανάπτυξη των επενδύσεων στο χώρο της ηλιακής ενέργειας, τον τουρισμό και το εμπόριο, ενώ μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στο εμπόριο της Μεσογείου.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της ενεργοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη στήριξη των ανέργων, και ιδιαίτερα των νέων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον κ. Σουλτς για τη στήριξη και την αλληλεγγύη που δείχνει προς τη χώρα μας, η οποία αποδεικνύεται και από την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου εξήρε τον κ. Σουλτς για την ισχυρή πολιτική βούληση που δείχνει με στόχο τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ισχυρό πυλώνα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, στη βάση περισσότερης δημοκρατίας και διαφάνειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα