Συνάντηση Τσίπρα-Αβραμόπουλου για την επίσκεψη στην Λατ. Αμερική

15:53 3/1/2013 - Πηγή: NewsBomb

Σε ανταπόδοση για τη «θεσμική συνδρομή» του υπουργείου Εξωτερικών στην προετοιμασία της επίσκεψης του Αλ. Τσίπρα στη Βραζιλία και την Αργεντινή, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του.

Όπως τόνισε σχετικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στόχος είναι η «καλύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας

στο εξωτερικό» και η επίτευξη «συναινετικής εξωτερικής πολιτικής». Δεδομένου δε, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, ότι η αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι εσωτερικό ζήτημα, ο «καλός συντονισμός κυβέρνησης και κομμάτων» διευκολύνει για την ανάπτυξη διαύλων με στόχο την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της χώρας και του ρόλου της στη διεθνή σκηνή.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν ήταν επιδίωξη της επίσκεψης «η αντιγραφή μοντέλων», αλλά η «διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος σε δύο σύμμαχες χώρες». Τονίζοντας εξάλλου ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε «ευήκοα ώτα» στην αναζήτηση αλληλεγγύης, ο κ. Α. Τσίπρας τόνισε ότι «προτεραιότητα» του κόμματός του είναι η ανάπτυξη «πολυδιάστατης και ενεργού εξωτερικής πολιτικής» και ζήτησε να αναβαθμιστούν οι σχέσεις της χώρας μας με τη λατινική Αμερική.

Keywords
Τυχαία Θέματα