Συνεχίζεται το θρίλερ με το PSI και τη συμμετοχή των ομολογιούχων

Αρχικά, η πληροφορία που υπήρχε, ήδη από την Κυριακή το βράδυ, ανέφερε ότι το πλήρες γράμμα των αποφάσεων, σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για το ελληνικό PSI, θα διέρρεε στα Μέσα χθες.

Συγκεκριμένα, υποτίθεται ότι το υπουργείο Οικονομικών θα το έδινε στη δημοσιότητα κι έτσι θα λύνονταν πολλές απορίες αναφορικά με το μείζον αυτό ζήτημα, που αφορά στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, η άτυπη προθεσμία πέρασε άκαρπα και τώρα όλοι περιμένουν την Πέμπτη, που υποτίθεται ότι θα γίνουν γνωστοί,

επιτέλους, οι όροι της κρίσιμης αυτής συμφωνίας.

Έως κι αυτή την ώρα, όμως, δηλαδή στο «παρά πέντε» της διαδικασίας, παραμένει αδιευκρίνιστο αν και πώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα δώσει το παρόν, αν το επιτόκιο της νέας έκδοσης θα είναι μεσοσταθμικά χαμηλότερο κι από το 3,50%, όπως λέγεται και αν θα επιτευχθεί ο στόχος της συμμετοχής του 75% τουλάχιστον των ομολογιούχων.

Πάντως, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έως το τέλος της εβδομάδας, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει καταθέσει στη Βουλή το νομοθέτημα που αφορά στην θεσμοθέτηση των CAC’s.

Όπερ σημαίνει ότι η ελληνική πλευρά σπεύδει να πάρει τελικώς όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση της επιτυχίας του «κουρέματος».

Υπολογίζεται πως αυτή τη στιγμή, η συμμετοχή θα πρέπει να κυμαίνεται πάνω από το 65% και με τη συμμετοχή της ΕΚΤ θα φτάσει και θα ξεπεράσει το όριο.

Ως γνωστόν, από αυτό το ποσοστό (75%) και πάνω, η μειοψηφία των ομολογιούχων (25%) θα υποχρεωθεί να πράξει ό,τι και η πλειοψηφία.

Όπερ σημαίνει, ακόμα κι αν δεν συμφωνεί, θα πρέπει να δεχθεί να «κουρευτούν» τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα