Συνελήφθησαν οι διαρρήκτες με τα... γλυκά

22:03 9/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ένα κουτί γλυκά χρησιμοποιούσαν ως δούρειο ίππο μια ομάδα διαρρηκτών στη Λάρισα.

Οι διαρρήκτες έμπαιναν σε διάφορες πολυκατοικίες κρατώντας κουτιά με γλυκά, ξεγελώντας όσους έμεναν σε αυτά για να τους ανοίξουν.

Προηγουμένως όμως, οι διαρρήκτες είχαν παρακολουθήσει τους διαμένοντες, οι οποίοι όμως απουσίαζαν κι ως εκ τούτου, δεν γλίτωναν την κλοπή. Μάλιστα, οι διαρρήκτες προτιμούσαν να «εισβάλλουν» ταυτόχρονα σε πολλά διαμερίσματα, ώστε να έχουν εναλλακτικές αν κάτι πάει στραβά σε ένα από αυτά.

Οι διαρρήκτες

έμπαιναν στα διαμερίσματα σπάζοντας το μύλο της κλειδαριάς, ενώ κατά την έξοδό τους σκούπιζαν την είσοδο από τα κομμάτια της κλειδαριάς και έκλειναν και την πόρτα για να μη γίνει άμεσα αντιληπτή η διάρρηξη.

Όμως, πολίτες άρχισαν να έχουν υποψίες, για τις οποίες ενημέρωσαν και την αστυνομία. Σε μια οργανωμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν 38χρονο από τη Θεσσαλονίκη και έναν 39 χρόνο Γεωργιανό, συλλαμβάνοντάς τους κατά την 61η διάρρηξη στη Λάρισα.

Σε έλεγχο που έγινε στα σπίτια τους στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν εκτός από κλοπιμαία (χρυσαφικά, κοσμήματα κ.λ.π.), όπλα αλλά και ναρκωτικές ουσίες.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και ξεκίνησαν οι διαρρήξεις, μέχρι και σήμερα, οι δράστες είχαν συγκεντρώσει λεία με χρυσαφικά αξίας 440.000 ευρώ και δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε χρήματα.

Μέρος των κατασχεθέντων αποδόθηκαν στους παθόντες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παράνομης οπλοκατοχής, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της απείθειας, ενώ θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα