Συνταγή για την πιο μαμαδίστικη μους φάβας που έχετε φάει ποτέ!

19:08 1/5/2014 - Πηγή: NewsBomb

Η πιο αφράτη και ελαφριά φάβα που φάγατε ποτέ! Απλά φανταστική!

Μήπως είστε από τις τυχερές μανούλες που το παιδί σας τρώει σχεδόν τα πάντα; Αν ναι, συγχαρητήρια! Αν όχι, αξίζει να δείτε αυτή τη συνταγή φάβας, που θα ξεγελάσει και το πιο δύσκολο παιδάκι να φάει 5-6 κουταλιές από αυτό το υπέροχο όσπριο.

Και αν η ποσότητα σας φαίνεται μικρή, σας πληροφορούμε ότι περίπου 1/4 του φλιτζανιού φάβα, εφοδιάζει τον οργανισμό, με 10 έως 19%, της αναγκαίας συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης Β1(θειαμίνη), σιδήρου, χαλκού, φωσφόρου, καλίου και μαγνησίου. Η φάβα είναι επίσης μια

εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέως και μαγγανίου, καθώς περίπου ¼ της κούπας φάβα μπορεί να μας εφοδιάσει με 20% της αναγκαίας συνιστώμενης ποσότητας αυτών των θρεπτικών συστατικών. Πέρα από τη σημαντική θρεπτική της αξία, η φάβα βελτιώνει και τη λειτουργία της καρδιάς. Ακόμη είναι πλούσια σε διαιτητικές φυτικές ίνες -σε κάθε 1/4 της κούπας με φάβα, περιέχονται 9 γρμ. φυτικών ινών. Καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, βοηθάμε τον οργανισμό μας να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης (LDL). Η φάβα τέλος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (10 γρμ. πρωτεϊνών σε κάθε ¼ της κούπας φάβα).

Διαβάστε περισσσότερα στο mothersblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα