Συρία: Θα μιλήσει στο κοινοβούλιο ο Ασάντ

11:24 3/6/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ομιλία θα παραθέσει σήμερα ο Μπασάρ Αλ Ασάντ, στην εναρκτήρια συνεδρίαση του νέου Συριακού κοινοβουλίου.

Την είδηση αυτή μετέδωσε το κρατικό κανάλι της Συρίας. Η ομιλία αυτή, μια από τις σπάνιες του σύρου ηγέτη, δίδεται ενώ το σχέδιο εξόδου από την κρίση του απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Αναν παραμένει νεκρό γράμμα κι ενώ η χώρα βρίσκεται στο εξής στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, όπως επανέλαβε χθες Σάββατο ο Κόφι Αναν.

Στην τελευταία του ομιλία, τον Γενάρη, ο Ασάντ είχε

καταφερθεί κατά των ξένων χωρών οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο συνωμοτούν κατά της χώρας του. Τότε, είχε πει: «το όνειρό τους θα γίνει εφιάλτης. Δεν θα επιτρέψουμε την ήττα της Συρίας, η οποία θα σημάνει την πτώση ολόκληρης της περιοχής».

Η καταστολή από το καθεστώς των διαδηλώσεων και οι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του τακτικού στρατού και στους αντικαθεστωτικούς του Ελεύθερου Συριακού Στρατού προκαλούν το θάνατο δεκάδων ανθρώπων καθημερινά σε όλη τη χώρα. Αν και σχεδόν 300 παρατηρητές του ΟΗΕ βρίσκονται στη χώρα για την εποπτεία της εφαρμογής της εκεχειρίας που θεωρητικά τέθηκε σε ισχύ στις 12 Απριλίου, αυτή παραβιάζεται σε σταθερή βάση.

Τουλάχιστον 13.400 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της λαϊκής εξέγερσης το Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα