Σύσκεψη στα Σκόπια ενόψει της επίσκεψης Νίμιτς

Για την επικείμενη επίσκεψη Νίμιτς στα Σκόπια προετοιμάζεται η ηγεσία της ΠΓΔΜ.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της ηγεσίας της χώρας, υπό την αιγίδα του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ. Συμμετείχαν ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι, ο

εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης Μούσα Τζαφέρι, ο πρόεδρος της Βουλής Τράικο Βελιάνοσκι και ο εκπρόσωπος της χώρας στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας, που διεξάγονται στον ΟΗΕ Ζόραν Γιόλεφσκι.

«Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε πως η χώρα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη διαπραγματευτική διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά και εποικοδομητικά στη διαδικασία, ελπίζοντας ότι και η άλλη πλευρά θα επιδείξει την ίδια διάθεση», αναφέρει η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΓΔΜ.

Επίσης, χαιρετίζει την επίσκεψη του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ στην ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, ελπίζοντας ότι θα συνεισφέρει στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την υπέρβαση της διαφοράς γύρω από την ονομασία.

Ο Μάθιου Νίμιτς θα επισκεφθεί τα Σκόπια στις 20 Φεβρουαρίου και την Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση της προεδρίας της ΠΓΔΜ αναφέρεται, ακόμα, στην «προς όφελος της ΠΓΔΜ» ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

«Η ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία υπέδειξε το αδικαιολόγητο της ελληνικής παρεμπόδισης στην πρόσκληση για ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο στο Βουκουρέστι το 2008, με αδιαμφισβήτητο, αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο επιβεβαίωσε ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας βασίζει τις θέσεις της στο διεθνές δίκαιο και στο σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα