Συστάσεις σε Συρία και Β. Κορέα από τον Μπαν Κι Μουν

Ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της Συρίας έστειλε το Συμβούλιο Ασφαλείας για να σταματήσει όλες τις βιαιότητες και να αρχίσει διάλογο με την αντιπολίτευση, επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

«Με σαφείς όρους, το Συμβούλιο Ασφαλείας απηύθυνε έκκληση για άμεσο τερματισμό των βιαιοτήτων και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν σε ομιλία του στην Κουάλα Λουμπούρ.

«Ζήτησε (το Συμβούλιο Ασφαλείας) να διασφαλιστεί η πρόσβαση στην ανθρωπιστική

βοήθεια και να υπάρξει ουσιαστικός πολιτικός διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και όλο το φάσμα της συριακής αντιπολίτευσης», προσέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε πως θα αναφερθεί στη σύνοδο κορυφής για την Πυρηνική Ενέργεια και τον Πυρηνικό Εξοπλισμό, την επόμενη εβδομάδα στη Σεούλ, στην απόφαση της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει, τον Απρίλιο, πύραυλο που θα θέσει σε τροχιά δορυφόρο.

«Θα συζητήσω το θέμα αυτό με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας στη Σεούλ και επίσης θα ήθελα να έχω συνομιλίες με άλλους ηγέτες που συμμετέχουν στη σύνοδο», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα