Τα μέτρα των 11,5 δισ. στα πρωτοσέλιδα

Η αντίστροφη μέτρηση για την οριστικοποίηση του πακέτου των επώδυνων μέτρων, τα οποία θα εξοικονομηθούν τα 11,5 δισ. ευρώ, οι επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι τα κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μείωση επιτοκίων κάτω κατά 0,25% σε 710.000 δάνεια από την Εθνική Τράπεζα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε μείωση των επιτοκίων για 710.000 δάνεια προχωρά η Εθνική Τράπεζα

από την 1η Αυγούστου. Οι δανειολήπτες που έχουν λάβει από την τράπεζα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια αλλά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα της μείωσης της μηνιαίας δόσης τους κατά 0,25 μονάδες επί του επιτοκίου που έχει συμφωνηθεί".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τελειωμένο το Μνημόνιο δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος".

Η εφημερίδα τονίζει "ξεπερασμένο χαρακτήρισε το μνημόνιο ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τοποθετώντας το ουσιαστικά στο παρελθόν και ζητώντας την αντικατάστασή του από ένα ευρύτερο εθνικό σχέδιο ανόρθωσης ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δράκοι στο Ιντερνετ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "γονείς προσοχή! Εκβίαζαν αγόρια-κορίτσια (με άσεμνες φωτογραφίες) για να τα βιάζουν. Ασκούμενος δικηγόρος, στρατιωτικός, τραπεζικός, δύο κομμωτές και άλλοι "ευυπόληπτοι πολίτες" σε "κύκλωμα" φρίκης ".

ΕΘΝΟΣ: "Αντίστροφη μέτρηση για το σκληρό πακέτο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η αντίστροφη μέτρηση για την οριστικοποίηση του πακέτου των επώδυνων μέτρων, τα οποία θα εξοικονομηθούν τα 11,5 δισ. ευρώ έχει ήδη ξεκινήσει. Οι κυβερνητικοί εταίροι στη χθεσινή δίωρη συνάντησή τους επιχείρησαν να προσεγγίσουν την κατά το δυνατόν καλύτερη εκδοχή. Την ολοκλήρωση της προγραμματικής συμφωνίας περιμένουν στην Αθήνα οι επιτελείς της τρόικας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "150.000 Μουσουλμάνοι στην Αθήνα για το Ραμαζάνι".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διερχόμεθα τις ημέρες του Ραμαζανίου, της μεγάλης μηνιαίας περιόδου νηστείας και προσευχής των Μουσουλμάνων η οποία άρχισε στις 20 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 19 Αυγούστου. Με αφορμή αυτή την εορτή, οι μουσουλμάνοι ετοιμάζουν στην Αθήνα εντυπωσιακή και ογκώδη παρουσία, η οποία θα φτάσει ίσως και ξεπεράσει τους 150.000 πιστούς του Μωάμεθ!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανοχύρωτοι στο έγκλημα οι τουριστικοί προορισμοί".

Η εφημερίδα γράφει "διακοπές... τρόμου από την ελλιπή αστυνόμευση. Η 15χρονη στην Πάρο δέχθηκε άγρια επίθεση από άτομο που επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά. Μόλις 25 αστυνομικοί στην Πάρο που φιλοξενεί 100.000 τουρίστες και 22 στην Σαντορίνη που έχει 120.000 επισκέπτες".

ΕΣΤΙΑ: "Ο "κινητήρας" της οικονομίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμερα προέχει η επανεκίνησις της οικονομίας, αφού ο "κινητήρας" της είναι στην πραγματικότητα "σβηστός". Τον έκλεισε η Κυβέρνησις Παπανδρέου με όσα απίστευτα έκανε όταν ανήλθε στην εξουσία ".

Η ΑΥΓΗ: "Μέτρα-σοκ με θεατρινισμούς".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεν συζητάμε για μέτρα, αλλά τον στρατηγικό

Keywords
Τυχαία Θέματα