Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής με ένα κλικ

12:24 8/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Οι έρευνες, τα γκάλοπ και η ρευστότητα αυτοδυναμίας στις εκλογές και η δυνατότητα ή όχι σχηματισμού κυβέρνησης την επομένη των εκλογών κυριαρχούν στις σημερινές εφημερίδες.

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Νέο κούρεμα του χρέους κατά 60%"

Η εφημερίδα επισημαίνει "τα σενάρια χρεοκοπίας για την Ελλάδα που επεξεργάζονται

Γερμανία και ΔΝΤ. Νέο κούρεμα του χρέους κατά 60% και ταυτόχρονα επιστροφή σε εθνικό νόμισμα υποτιμημένο κατά 60% σε σχέση με το ευρώ. Σε κατάσταση κατάρρευσης η πραγματική οικονομία δεν αντέχει νέους φόρους και νέα μέτρα τα οποία θα στραγγαλίσουν και τις ελάχιστες επιχειρήσεις που έχουν απομείνει".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Κάλπη-αίνιγμα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η αντίστροφη μέτρηση για τις τις εκλογές του Μαΐου έχει αρχίσει. Οι έρευνες και τα μυστικά γκάλοπ καταγράφουν ένα απίστευτα ρευστό σκηνικό που προκαλεί νευρική κρίση στα κόμματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:«Φέρτε τους από 'δω και μετά βλέπουμε».

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παμπόνηρα και λίαν... Αβερωφικά (τι μαθητής άλλωστε, θα ήταν του Ε. Αβέρωφ που ήταν πάντα από πίσω του), λειτούργησε ο Αντώνης Σαμαράς για την αρπαγή των... «Ωραίων» και «Δυνατών» του ΛΑ.Ο.Σ., Μάκη Βορίδη και Αδωνι Γεωργιάδη, από το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη".

Η ΑΥΓΗ της Κυριακής: "ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. το πρόβλημα. Αριστερά η λύση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όλο το μνημονιακό σύστημα τρέμει την οργή του κόσμου βλέποντας το στημένο παιχνίδι, με προεκλογική ατζέντα μόνο τους μετανάστες, να καταρρέει. Η μόνη λύση στα αδιέξοδα που δημιούργησε ο δικομματισμός και η συνολική υποταγή του στα νεοφιλελεύθερα σχέδια είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Βαρέα και ανθυγιεινά.

Εξασφαλίστε μεγαλύτερη σύνταξη". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οδηγίες για την ασφάλιση των εργαζομένων που μπήκαν ή βγήκαν από τη νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ποιοί θα πάρουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στο δημόσιο και πως μπορούν κάποιοι να αναγνωρίσουν μέχρι 1.200 ημέρες εργασίας περιλαμβάνει σήμερα ο μίνι οδηγός της «ΒτΚ»

" Η ΕΠΟΧΗ: "Δικομματική καταστολή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι κυβερνήσεις ΠαΣοΚ και ΝΔ, σήμερα ως συγκυβέρνηση, έχοντας επενδύσει στην αυθαιρεσία και ατιμωρησία των δυνάμεων καταστολής και στην παράλληλη λειτουργία του παρακράτους -που σε αρκετές περιπτώσεις είναι ένστολο- προσπαθούν να ξαναστείλουν τους πολίτες σπίτια τους και να αποδυναμώσουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με άγρια καταστολή - χαρακτηριστικός ο σοβαρός τραυματισμός του προέδρου της Ενωσης Φωτορεπόρτερ, Μ. Λώλου, στο κεφάλι με τη λαβή του γκλομπ από άνδρα των ΜΑΤ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ευ. Βενιζέλος: Κίνδυνος ακυβερνησίας για τη χώρα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τον κίνδυνο η χώρα να οδηγηθεί σε ακυβερνησία, εάν επιβεβαιωθεί η τρέχουσα δημοσκοπική εικόνα κατακερματισμού του πολιτικού σκηνικού και υποχώρησης των δύο μεγάλων κομμάτων, επισημαίνει σε συνέντευξη προς την «Κ» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βε

Keywords
Τυχαία Θέματα