Θα «ανοίξουν» και σήμερα οι ουρανοί….

08:32 7/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Θα συνεχιστεί και σήμερα το βροχερό σκηνικό με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Στα ορεινά και στις πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, θα πέσουν χιόνια ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα πελάγη θα πνέουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι.

Αναλυτικά η πρόγνωση
Αττική
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και μετά το μεσημέρι. Το βράδυ χιόνια στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ
θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη


Καιρός: νεφώσεις με βροχή στα πεδινά, χιόνι αρχικά στα ορεινά - ημιορεινά και από το βράδυ και στα πεδινά. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 και στα δυτικά του νόμου βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνι στα υπόλοιπα. Καταιγίδες θα σημειωθούν στα θαλάσσια - παράκτια. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, από το απόγευμα στα ανατολικά θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα θαλάσσια - παράκτια πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από -5 (μείον 5) έως 2 βαθμούς. Κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, από το βράδυ θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 πρόσκαιρα στο Ιόνιο 9 μποφόρ, στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια περίπου ένταση.
Θερμοκρασία: από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από 0 (μηδέν) μέχρι 5 βαθμούς. Κατά τόπους θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρες στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και τη νύχτα και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στη δυτική και νότια Κρήτη.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα