Θετικό πρόσημο για τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές

Ανάκαμψη του ευρώ παρατηρείται στις διεθνείς αγορές, ενώ θετικό πρόσημο έχουν αποκτήσει σχεδόν όλες οι κεφαλαιαγορές της Ευρώπης, χάρη στο δανεισμό της Ιταλίας από τις αγορές.


Συγκεκριμένα η κυβέρνηση της Ρώμης κατάφερε να συγκεντρώσει 5 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία ομολόγων ετήσιας διάρκειας, που εξέδωσε σήμερα.«Ολόκληρη η αγορά παρακολουθεί την ιταλική δημοπρασία. Υπάρχει η αισιοδοξία ότι με κάποιο τρόπο αποδίδει η διαδικασία κι αυτή η αίσθηση είναι πολύ σημαντική για την αγορά», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Γκάλι της Societe Generale στο Λονδίνο.

Η έκδοση των ετήσιων

ομολόγων έγιναν με επιτόκιο 6,0587 αντί επιτοκίου μόλις 3,57% με το οποίο είχε γίνει η προηγούμενη αντίστοιχης διάρκειας έκδοση, στις 11 του περασμένου Οκτωβρίου. Σημειωτέον ότι το επιτόκιο του 10ετούς ιταλικού ομολόγου είχε ξεπεράσει χθες το 7% (όριο πάνω από το οποίο θεωρείται ότι δεν συμφέρει ο δανεισμός).

Το ευρώ εκτινάχθηκε από τα 1,3480 στα 1,3584 δολάρια το μεσημέρι, ενώ από τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια Παρίσι, Φραγκφούρτη και Μιλάνο παρουσίαζαν άνοδο. Αντίθετα ,στο Λονδίνο παρατηρείτο μικρή υποχώρηση. Οι τιμές των εμπορευμάτων ενισχύονται.

Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού ενισχυόταν κατά 90 σεντς στα 96,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του Brent ενισχυόταν κατά 89 σεντς στα 113,20 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα