Τι θα συζητήσουν σε λίγο Παπαδήμος - Προβόπουλος

Η συνάντηση των Λουκά Παπαδήμου και Γιώργου Προβόπουλου σήμερα, αναμένεται ότι θα σηματοδοτήσει πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εξελίξεις σε πολλά οικονομικά μέτωπα της χώρας.

Κατ αρχήν, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό τα τελευταία νέα

από το κομμάτι του PSI εντός των ελληνικών ορίων.

Ο κ. Προβόπουλος, συγκεκριμένα, θα πει στον κ. Παπαδήμο για το συμβιβασμό που επετεύχθη με τις διοικήσεις των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων, για να περάσουν τις επιπτώσεις του «κουρέματος» στα αποτελέσματα της χρήσης συνολικά, κι όχι σε επίπεδο 9μηνου κι εννοείται ότι θα του μιλήσει και για το βαθμό συμμετοχής τους στη διαδικασία, όπως και για την πρόοδό της συνολικά.

Θα τον ενημερώσει επίσης για τα πρώτα συμπεράσματα των ελέγχων της αμερικανικής εταιρίας BlackRock στα τραπεζικά χαρτοφυλάκια, που αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον απ’ όλους, αλλά και για την εικόνα των επισφαλειών, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο χώρο. Ως γνωστόν, αυτές οι τελευταίες εξελίσσονται σε κανονικό εφιάλτη, για πολλούς.

Τέλος, μεγάλη σημασία θα δοθεί στην πορεία βασικών δεικτών της ελληνικής οικονομίας (πχ. έλλειμμα, χρέος κι όχι μόνο), όπως αποτυπώθηκαν στην ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ κι όπως έκτοτε εξελίσσονται. Η ανησυχία του Μεγάρου Μαξίμου είναι έκδηλη, καθώς τα μηνύματα που λαμβάνονται κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι, παραμονές της μεγάλης διαπραγμάτευσης, η οποία αναμένεται να γίνει, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, όπου θα κριθεί η επόμενη μέρα της Ευρωζώνης και κατ’ επέκταση και της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα