Το 70% των ομογενών στην Πάφο είναι άνεργοι

10:39 4/1/2013 - Πηγή: NewsBomb

Το 70% των Ελληνοποντίων από τις 5.000 που διαμένουν μόνιμα στην Πάφο είναι άνεργοι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνοποντίων Πάφου «Άγιος Τρύφωνας» Ραούλ Τσαχίδη.

Ο κ. Τσαχίδης είπε ότι οι περισσότεροι εκ των ανέργων είναι άτομα που εργάζονταν στην ξενοδοχειακή και οικοδομική βιομηχανία.

Εμφανίστηκε ωστόσο ικανοποιημένος από την αύξηση Ρώσων επισκεπτών που έχει παρατηρηθεί τα δύο τελευταία χρόνια στην Πάφο, με αποτέλεσμα να υπάρξει ζήτηση των ομογενών για εργασία στις επιχειρήσεις του τουρισμού, έστω και σε εποχιακή βάση, αφού οι περισσότεροι

γνωρίζουν τη ρωσική γλώσσα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως το μαζικό κύμα φυγής των προηγούμενων χρόνων έχει στοιχήσει στην οικονομία της Πάφου, και εξέφρασε τη λύπη του που κάποιοι εκ των εργοδοτών προχωρούν σε απολύσεις των ομογενών και στη θέση τους προσλαμβάνουν κοινοτικούς, κυρίως στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Ο κ. Τσαχίδης πρόσθεσε πως «ομογενείς που έχουν αγοράσει κατοικίες και έχουν τα παιδιά τους στα σχολεία της Πάφου, αλλά και έχουν χρέη στις τράπεζες, είναι δύσκολο να εγκαταλείψουν την Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα