Το 88% των γιατρών του ΕΟΠΥΥ σε επίσχεση εργασίας

13:27 4/9/2012 - Πηγή: NewsBomb

Επίσχεση εργασίας με την υποστήριξη και των ασθενών, πραγματοποίησε το 88% των γιατρών που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα της κινητοποίησης, ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Η Ένωση, ζητώντας συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά για το θέμα, σημείωσε πως η κινητοποίηση συνεχίζεται και με την υποστήριξη μεγάλων ιατρικών σύλλογων όπως οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών,

Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λάρισας κλπ.

Οι γιατροί διεκδικούν:

1. να καταλογισθούν ευθύνες για την χρεοκοπία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου υγείας της χώρας.

2. Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των παλαιών οφειλών ύψους 570 εκ. ευρώ με αντίστοιχες ποινικές ρήτρες, και νομοθετική ρύθμιση ύπαρξης συμψηφισμού με φορολογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις των ιατρών.

3. Αποπληρωμή των νέων οφειλών ύψους 230 εκ. ευρώ μέχρι και τον Ιούνιο και δέσμευση για τήρηση της ισότιμης και δίκαιης αποπληρωμής των παρόχων εντός 45 ημερών, βάση των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.

4. Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 1% του ΑΕΠ και απευθείας καταβολή των εισφορών υγείας των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς την μεσολάβηση των επιμέρους ταμείων.

5. Παρουσία εκπροσώπου των γιατρών στο ΔΣ του οργανισμού και αντιπροσώπου των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων στο διοικητικό του συμβούλιο.

6. Πλήρη αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης και των εργασιακών σχέσεων των ιατρών με υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

7. Κάλυψη των ελλειμμάτων από την Κεντρική Κυβέρνηση, με άμεση έναρξη διαχειριστικού ελέγχου για τα αίτια που οδήγησαν τον Οργανισμό σε πτώχευση.

8. Αποχώρηση της αποτυχημένης διοίκησης του ΕΟΠΥΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα