Το δικαστήριο δεν θεωρεί τον Πιστόριους επικίνδυνο για νέα επίθεση

Το δικαστήριο πείστηκε τελικά από τα δάκρυα του Πιστόριους και από την ρητορική της υπεράσπισής του και αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικαστής, δεν θεωρεί πως ο Πιστόριους είναι επικίνδυνος ώστε να μείνει ελεύθερος μέχρι τη στιγμή της δίκης του, παρά το γεγονός πως στο παρελθόν, έχουν καταγραφεί και άλλα δύο βίαια περιστατικά

από τη μεριά του.

Το ένα μάλιστα, ήταν επίσης εναντίον γυναίκας, την οποία είχε χτυπήσει με ένα χοντρό κομμάτι ξύλου στα πόδια, ενώ πριν από λίγες μέρες, έγινε γνωστό πως είχε πυροβολήσει την ώρα που βρισκόταν σε εστιατόριο, χωρίς όμως το περιστατικό να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Επίσης, ένα ακόμη σημείο, το όποιο έπεισε τον δικαστή να αφήσει προσωρινά ελεύθερο τον «Blade Runner», είναι πως το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του βρίσκεται στη Νότιο Αφρική, όπου και διαμένει, συνεπώς, δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επιχειρήσει να φύγει εκτός των συνόρων της χώρας.Βέβαια, αυτό δε σημαίνει, πως ο Πιστόριους έχει μεγάλες πιθανότητες να τη… βγάλει καθαρή και μετά την επίσημη δίκη του.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση, Γκέρι Νελ, «βλέπει» τον αθλητή, όχι μόνο να καταδικάζεται για το έγκλημα και το θάνατο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, αλλά, μάλιστα, και πολύ βαριά.«Δεν το είπε, όμως οφείλει να γνωρίζει ότι θα πρέπει να καταδικαστεί. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μια μακροχρόνια ποινή στη φυλακή είναι σχεδόν σίγουρη» είναι τα λόγια του, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία.

Υπάρχουν, άλλωστε, οχτώ σημεία, τα οποία φέρνουν τον Ολυμπιονίκη σε πολύ δύσκολη θέση, απέναντι στην Κατηγορούσα Αρχή, καθώς φαίνεται πως υπάρχουν μεγάλες ανακρίβειες στα όσα έχει καταθέσει μέχρι στιγμής ενώπιων του δικαστή. Φυσικά, η μεγαλύτερη διαφωνία των δύο πλευρών, επικεντρώνεται στο αν το φονικό του μοντέλου προήλθε ύστερα από ατύχημα, αφού ο Πιστόριους υποστηρίζει πως την πέρασε για διαρρήκτη, ή ήταν προμελετημένο από τη μεριά του να κάνει κάτι τέτοιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα