Το κοινό μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ φέρνει αναταράξεις στην κυβέρνηση

13:41 1/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Η σύμπραξη Βενιζέλου-Κουβέλη και ο έρωτας Βενιζέλου για την εξουσία επισπεύδουν τις εξελίξεις

Διαψεύδονται σχετικά γρήγορα όσοι κατά την αποκάλυψη του ραντεβού Βενιζέλου - Κουβέλη την προηγούμενη εβδομάδα μιλούσαν για τυπική συνάντηση εργασίας. Την ίδια στιγμή που στο Μαξίμου Σαμαράς

και Στουρνάρας προετοιμάζουν το πεδίο για την επίσκεψη της τρόικα και την αποφυγή του σκοπέλου νέων μέτρων, Βενιζέλος και Κουβέλης στήνουν φράξια στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Η προσέγγιση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συνεπώς είναι πραγματικότητα με το χθεσινό non paper της Ιπποκράτους να αποτελεί το πρώτο χτύπημα στη συνοχή της κυβέρνησης. Το επιτελείο του Βενιζέλου που το συνέταξε, εκτιμά πως υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού και βελτίωσης της λειτουργίας της τριμερούς συγκυβέρνησης προκειμένου να διορθωθούν σοβαρά προβλήματα της αλλά και να πάψουν μία σειρά από χειρισμοί που δημιουργούν θέματα στη Βουλή.

Είναι συνεπώς εμφανές πως το ΠΑΣΟΚ έπεισε τη ΔΗΜΑΡ να συρθεί σε σειρά διεκδικήσεων έναντι του Σαμαρά προκειμένου να συνεχιστεί η στήριξη της κυβέρνησης του, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές... αναταράξεις.

Στο Μαξίμου ωστόσο, δείχνουν να αδιαφορούν για τη βουλιμική σχέση Βενιζέλου - εξουσίας θέλοντας να επικεντρωθούν στην καλύτερη προετοιμασία της νέας επίσκεψης της τρόικας ώστε να μην προκύψουν νέα ζητήματα που θα πλήξουν την κοινωνία.

Διαβάστε επίσης:

Ο Βενιζέλος ζητάει υπουργείο από το Σαμαρά!

Keywords
Τυχαία Θέματα