Το «κούρεμα» και οι εκλογές στα πρωτοσέλιδα

Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, η σταδιακή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, οι επικείμενες νέες περικοπές και οι πρόωρες εκλογές είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αισιόδοξο κλίμα με το PSI".

Η εφημερίδα γράφει ότι "95,7% το κούρεμα

του χρέους ύψους 105 δισ. ευρώ. Απέκλεισε κούρεμα των δανείων ιδιωτών από τις Τράπεζες ο Ευ. Βενιζέλος. Λ. Παπαδήμος: πατάμε σε στέρεο έδαφος, αλλά έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ανηφόρα".

Η ΑΥΓΗ: "PSI: "Σωτηρία" με... ύφεση 6,95%".

Κατά την εφημερίδα "κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, τύποις κατά 106 δισ. ουσία περί τα 70 δισ. ευρώ. Υποχρεωτική συμμετοχή όλων των ταμείων στο PSI με ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Παράνομα τα αναδρομικά των βουλευτών".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "όχι είπε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στην έφεση πρώην βουλευτής της ΝΔ, με την οποία ζητούσε αναδρομικές διαφορές αποδοχών. Παράλληλα το δικαστήριο, έκανε δεκτή την έφεση του ελληνικού Δημοσίου κατά της πρωτόδικης απόφασης που τον είχε δικαιώσει μερικά".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σε 4 δόσεις οι μειώσεις των μισθών στους υπαλλήλους του Δημοσίου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εγκύκλιος Σαχινίδη για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξέδωσε νέα εγκύκλιο, η οποία ορίζει ότι η μείωση των μισθών των υπαλλήλων που λόγω του νέου μισθολογίου χάνουν άνω του 25% των συνολικών τους αποδοχών -κυρίως εργαζόμενοι σε υπουργεία- θα εφαρμοστεί σταδιακά".

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τι μας κρύβουν για το κούρεμα".

Η εφημερίδα σημειώνει "η εφιαλτική αλήθεια πίσω από τους (ανέξοδους) πανηγυρισμούς του υπερφίαλου Βενιζέλου. Μαθηματικά βέβαιη η ολική κατάρρευση των ασφαλ. ταμείων. Μικρομεσαίοι και καταναλωτές χωρίς χρηματοδότηση για πάρα πολλά χρόνια ".

ΕΘΝΟΣ: "Νέο τοπίο σε Ελλάδα-Ευρώπη μετά το PSI".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "από ισχυροποιημένη θέση δίνει πλέον η Ελλάδα τη μάχη για την ανάκαμψη της οικονομίας της. Η άτακτη χρεοκοπία αποφεύχθηκε με τρόπο βέβαιο και αποφασιστικό. Η επιτυχής ολοκλήρωση του PSI δημιουργεί νέο σκηνικό και σε διεθνές επίπεδο. Η Ευρωζώνη αποκρούει τον κίνδυνο να εξαπλωθεί η σοβούσα αποσαθρωτική κρίση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: " Ψευτο-Ομάδα Έψιλον αποκαλεί τον γέροντα Παΐσιο... "Σατανιστή"! ".

Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι "οι εν λόγω κύκλοι ενοχλήθηκαν ακριβώς επειδή η μελέτη της πραγματικότητας τους χαλάει εντελώς τα σχέδια και τους στερεί τη δυνατότητα να αυτοπαρουσιάζονται ως οι μόνοι "καθαροί Έλληνες" και άλλα παρόμοια! ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χτενίζουν τα μέτρα μετά το "κούρεμα" του χρέους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έρχονται νέες περικοπές στους μισθούς και κατάργηση Δώρων στο Δημόσιο, μειώσεις 10% και στις κύριες συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ. Δεν γλιτώνουν το τσεκούρι στις αποδοχές ένστολοι και γιατροί του ΕΣΥ. Τέλος στο πλήθος φοροαπαλλαγών".

Keywords
Τυχαία Θέματα