Το πλαίσιο θέσεων για το Κυπριακό στους αρχηγούς των κομμάτων

19:23 7/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Το πλαίσιο θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς για το Κυπριακό απέστειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στους ηγέτες των κομμάτων που μετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο.

Το «περίγραμμα λύσης», όπως είναι γνωστό το κείμενο, περιλαμβάνει τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς που παρουσιάστηκαν στις διαπραγματεύσεις μέχρι σήμερα. Το πλαίσιο δεν επιδόθηκε στην τουρκοκυπριακή πλευρά ούτε συζητήθηκε στις συνομιλίες της Νέας Υόρκης, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Στους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων στάλθηκε επίσης έγγραφο

ημερομηνίας 29ης Ιανουαρίου 2010, στο οποίο περιέχονται οι συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί μεταξύ του προέδρου Δ. Χριστόφια και του τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο θέμα των βασικών ελευθεριών (εγκατάστασης, διακίνησης, περιουσίας).

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι πέραν των εγγράφων, τα κόμματα γνωρίζουν πλήρως και την εξέλιξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο Κυπριακό, για την οποία, όπως ανέφερε, ο κ. Χριστόφιας ενημερώνει λεπτομερώς τους πολιτικούς αρχηγούς στις συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου. Άρα, κατέληξε ο κ. Στεφάνου, τα περί μη ενημέρωσης και άγνοιας είναι «αυθαίρετα και δεν ευσταθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα