Τουρκία: Στον «πάγο» οι συνομιλίες για το Κυπριακό

Οι συνομιλίες πρακτικά έχουν σταματήσει ανάμεσα στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά για το Κυπριακό, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Σελτσούκ Ουνάλ.

Ο αξιωματούχος επανέλαβε τη θέση της Τουρκίας, ότι μέχρι την 1η Ιουλίου θα μπορούσαν οι προσπάθειες του ΟΗΕ για το Κυπριακό θα μπορούσαν να σχετίζονται με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ή με το πώς θα συνεχιστούν οι συνομιλίες.

Ωστόσο, σημείωσε ότι υπό τις υφιστάμενες συνθήκες φαίνεται ότι δεν μπορεί

να πραγματοποιηθεί η διεθνής διάσκεψη, καθώς «το βασικό ζήτημα είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά να δείξει έμπρακτα ότι είναι υπέρ της λύσης και να απαντήσει με συγκεκριμένη βούληση στις προτάσεις της τουρκικής πλευράς».

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξει μέχρι την 1η Ιουλίου, όταν δηλαδή η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, μια εξέλιξη, «αλλά αυτό δεν φαίνεται και τόσο δυνατό».

Ερωτηθείς για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ είπε ότι είναι νωρίς ακόμη και πως ο ΟΗΕ θα παρουσιάσει προτάσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν όταν παρουσιαστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα