Τουρκία: Τη συνέλαβαν επειδή διαμαρτυρήθηκε με κουτί παπουτσιών

Μία γυναίκα συνελήφθη στις 29 Δεκεμβρίου στην Μανίσα της δυτικής Τουρκίας, επειδή διαδήλωσε κατά του πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν κρατώντας ένα κουτί από παπούτσια, υποδηλώνοντας τα χρήματα που βρέθηκαν σε κουτιά παπουτσιών κατά τη διάρκεια των εφόδων για το σκάνδαλο διαφθοράς.

Η γυναίκα, που ονομάζεται Νουρχάν Γκιουλ, αναφέρεθηκε ότι έδειξε από το μπαλκόνι της ένα κουτί παπουτσιών την ώρα που ο Ερντογάν απευθυνόταν στους οπαδούς του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην περιοχή Ακχισάρ της Μανίσα.

Λίγο

μετά την διαμαρτυρία αυτή αστυνομικοί και φρουροί του πρωθυπουργού προσήγαγαν την γυναίκα. Η Γκιουλ αφέθηκε ελεύθερη και παραπέμφθηκε σε δίκη μετά τη δίωρη ανάκρισή της στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

«Κυμάτισα ένα άδειο κουτί από παπούτσια και κάθισα στο μπαλκόνι μου. Δεν χρησιμοποίησα καμία λέξη ή έκφραση. Οι φρουροί και οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι μου ένα με δύο λεπτά αργότερα. Ρώτησαν ποιος κυμάτισε το κουτί. Οταν είπα ότι ήμουν εγώ, με συνέλαβαν», είπε η Γκιουλ στην απολογία της.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική αστυνομία στις 18 Δεκεμβρίου είχε κατασχέση 4,5 εκατ. δολάρια που βρέθηκαν σε κουτιά παπουτσιών στο σπίτι του διευθυντή της Halkbank, Σουλεϊμάν Ασλάν, συλληφθέντα για το πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς που έχει προκαλέσει θύελλα στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα