Τρόικα και Ισπανία στα πρωτοσέλιδα

Οι κρίσιμες συναντήσεις με την τρόικα και η εξάπλωση της κρίσης χρέους με επίκεντρο την Ισπανία είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πώς θα αντιμετωπίσουν την Τρόικα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στους ρυθμούς της σημερινής έλευσης της Τρόικας και των συναντήσεών της με τους αρμοδίους υπουργούς κινούνται στην κυβέρνηση. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να δείξει ότι «κάτι κινείται» και ότι ήδη έχει ξεκινήσει η προώθηση

των μεταρρυθμίσεων".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού γιατί απέτυχε παταγωδώς το πρόγραμμα της τρόικας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εν όψει της επιστροφής της τρόικας στην Ελλάδα στις 24 Ιουλίου, υπήρξε ένα «μπαράζ» δημοσιευμάτων τα οποία αναφέρουν ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να αποχωρήσει από το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας το Σεπτέμβριο και ότι η γερμανική πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να δώσει περισσότερα χρήματα, αναφέρει σε έκθεσή της, με τίτλο «Η Ελλάδα ξανά στο χείλος» και ημερομηνία 23 Ιουλίου 2012, η Nomura International".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ολοταχώς για στάση πληρωμών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η τρόικα «πνίγει» την Ελλάδα αρνούμενη να χορηγήσει τις προγραμματισμένες δόσεις και οδηγεί τη χώρα (αν συνεχιστεί το ίδιο σκηνικό) ολοταχώς σε στάση πληρωμών. Η εικόνα επιδεινώνεται ραγδαία με τις χρηματαγορές να βουλιάζουν και τη γερμανική αμετροέπεια να θέτει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό μέλλον".

ΕΘΝΟΣ: "Τελεσίγραφο τρόικας για μέτρα-εξπρές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με διάχυτο το κλίμα αβεβαιότητας στον ευρωπαϊκό Νότο αρχίζουν οι κρίσιμες συναντήσεις με την τρόικα. Η έκθεση, που θα συντάξουν οι επιτελείς της, θα προηγηθεί από την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Ασφυκτικές πιέσεις ασκούνται για επίσπευση των μεταρρυθμίσεών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σιωνιστική προπαγάνδα με εκτελεστή τον Έκο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στα δίχτυα των Μασόνων ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας. Το κοιμητήριο της Πράγας ή Πώς ο Ουμπέρτο Εκο «αθωώνει» και «ξεπλένει» υπαρκτές και ανύπαρκτες Σιωνιστικές συνομωσίες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στα πρόθυρα του κραχ Ισπανία και ευρωζώνη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Ευρώπη μετά την επιδείνωση της κατάστασης στην Ισπανία, που έχει φέρει τη Μαδρίτη στα πρόθυρα του μηχανισμού διάσωσης για το σύνολο της οικονομίας".

ΕΣΤΙΑ: "Πλήρης σύγχυσις για τα φορολογικά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "'αραγε σε ποιά χώρα ισχύουν τόσο υψηλοί συντελεστές φόρου από τόσο χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια; Σε καμμία. Αλλά παρ΄όλα αυτά επικρατεί τέτοια σύγχυσις στην κοινή γνώμη ώστε κάποιοι «ειδικοί» προτείνουν το χαράτσι της ΔΕΗ να επιβάλλεται με εισοδηματικά κριτήρια. Το αν είναι δίκαιο ή όχι το χαράτσι είναι άλλη ιστορία. Αλλά είναι φόρος περιουσίας και όχι φόρος εισοδήματος. Αυτό λίγοι το καταλαβαίνουν. Ίσως διότι λίγοι δηλώνουν το πραγματικό τους εισόδημα ώστε να ξέρουν το ύψος της φορολογίας".

Η ΑΥΓΗ: "Σε κοινωνικό κραχ οδηγούν τη χώρα".

Σύμφωνα μ

Keywords
Τυχαία Θέματα