Τρόικα: Συνομιλούμε μόνο με Σαμαρά και Στουρνάρα

Αντιδράσεις από τους υπουργούς για τις αυξημένες αρμοδιότητες που έχει λάβει ο υπουργός Οικονομικών από τον Α. Σαμαρά

Δυσφορία και σκεπτικισμός επικρατεί στις τάξεις της τρόικας, μετά τις αντιδράσεις που εξέφρασαν ορισμένοι υπουργοί.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών αποφάσισαν να αλλάξουν στρατηγική και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκφράσει επιθυμία να συνομιλούν μόνο με τον Α. Σαμαρά και τον Γ. Στουρνάρα.

Η

αλλαγή πλεύσης των εκπροσώπων των δανειστών αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, κατά τον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση, δεν έχουν δει κανένα άλλον υπουργό πλην του Γ. Στουρνάρα και τον πρωθυπουργό ενώ χθες συναντήθηκαν και με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η τρόικα συζητά όλα τα θέματα με τον Γ. Στουρνάρα ακόμα και εκείνα που δεν είναι της άμεσης αρμοδιότητάς του, όπως το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο.

Μόνο σε περίπτωση που ζητηθούν περαιτέρω διευκρινήσεις από τους δανειστές καλείται ο αρμόδιος υπουργός, όπως στην περίπτωση χθες του Α. Μανιτάκη.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο Α. Σαμαράς έχει ορίσει τον Γ. Στουρνάρα ως βασικό υπεύθυνο για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Εκείνος έχει το γενικό πρόσταγμα και εκείνος είναι που κατευθύνει και τις κινήσεις των υπόλοιπων υπουργών.

Η συγκεκριμένη κίνηση ωστόσο έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στους υπουργούς της κυβέρνησης που αφήνουν αιχμές ακόμα και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα