Τρομοκρατήθηκαν οι ψαράδες από... ουρανοκατέβατο καρχαρία

Αυτό σίγουρα δεν το περίμεναν οι δύο ψαράδες Clint Simek και Tom Rostron Jr που βγήκαν στον Ατλαντικό Ωκεανό, σαράντα μίλια νότια της Νέας Υόρκης, αναζητώντας το κατάλληλο σημείο για τη διοργάνωση τουρνουά ψαρέματος καρχαρία τον επόμενο χρόνο.

Αλλά αυτός τους ήρθε λίγο νωρίτερα! Ένας καρχαρίας μήκους περίπου 2,5 μέτρων άρπαξε ένα από τα δολώματά τους και αφού εκτοξεύτηκε από το νερό έπεσε μέσα στο σκάφος τους.

Οι δύο ψαράδες παρέλυσαν από το φόβο τους και κατέληξαν ακινητοποιημένοι στην πρύμνη ενώ ο καρχαρίας άρχισε να χτυπιέται στο κατάστρωμα διαλύοντας τα πάντα.

Καθώς

τα δόντια του ήταν ορατά ακόμα και από το σημείο όπου βρίσκονταν, οι δύο ψαράδες αποφάσισαν να παραμείνουν εκεί και να περιμένουν ελπίζοντας ο καρχαρίας να κουραστεί. Εντωμεταξύ εκείνος κατέστρεψε μαξιλάρια, ηχεία, ακόμα κι ένα μέρος του καταστρώματος απ' όπου άρχισε να μπαίνει σιγά σιγά νερό.

«Συνήθως δεν πάνε μόνο δύο για ψάρεμα καρχαρία κι εμείς δεν είχαμε καμία πρόθεση να βρεθούμε με το μεγαλύτερο ψάρι που μας έχει τύχει ποτέ», δήλωσαν οι ψαράδες, εκτιμώντας πως εάν και τρίτο άτομο στο σκάφος θα είχαν σκοτωθεί από τον καρχαρία.

Νωρίτερα είχαν πιάσει και απελευθερώσει 14 μπλε καρχαρίες.

Ξαφνικά εμφανίστηκε ο εν λόγω καρχαρίας, ο οποίος είχε επιθετική συμπεριφορά και άρχισε να τρώει τις σημαδούρες που είχαν για τα σημεία όπου είχαν ρίξει δολώματα.

«Μόλις ένιωσε το αγκίστρι εκτοξεύτηκε στον αέρα σε ύψος 4,5 μέτρων.

Οι καρχαρίες μάκο είναι γνωστοί για τα... άλματά τους. Ο συγκεκριμένος πήδηξε πέντε φορές πέφτοντας ξανά στη θάλασσα ενώ την επόμενη φορά βρέθηκε μέσα στο σκάφος.

«Στην αρχή πάθαμε σοκ γιατί υπάρχει μεγάλος φόβος για τα δόντια του που καταστρέφουν τα πάντα», αφηγήθηκε ο ένας από τους ψαράδες. «Ύστερα άρχισε να χτυπιέται και λέγαμε πως έχουμε μεγάλο πρόβλημα, πως θα μας φάει».

Τελικά τον ακινητοποίησαν με σχοινί και ένα καμάκι. Ο καρχαρίες έζησε δύο ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα