Τσίπρας: Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει το συντομότερο

12:22 3/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Σφοδρή επίθεση κατά των τριών κυβερνητικών εταίρων εξαπέλυσε σε συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τους κκ Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη ανιστόρητους, σημειώνοντας

πως «δεν γνωρίζουν ή δε θέλουν να θυμόμαστε εμείς τον ρόλο που έπαιξαν ιστορικά κάποια σημαντικά «όχι».

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνθηκολογήσει. «Δεν πρόκειται να πούμε ναι σε εκβιασμούς και απειλές, δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια. Δεν είμαστε οι καλύτεροι μαθητές του «ναι» στην ευρωπαϊκή τάξη ή καλύτερα στο ευρωπαϊκό αναμορφωτήριο που ο κ. Σόιμπλε ονειρεύεται», τόνισε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως το διαφημισμένο πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης δεν ήταν παρά μόνο μια «φούσκα». «Το μόνο που υπάρχει είναι η επέλαση των δανειστών στη ρημαγμένη αυτή χώρα, για να αρπάξουν όσα μπορούν», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Η δική μας παραίνεση είναι αντίσταση, αντίσταση, αντίσταση», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως αυτό που έχει σημασία είναι «ποιον έχουν απέναντί τους οι άνθρωποι με τα «λευκά κολάρα».

«Μπορεί να μας κατηγορούν ότι τάχα δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Είδαμε πόσο έτοιμοι ήταν αυτοί να μετακομίσουν από το "όχι" στο "ναι"», είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε για μια ακόμη φορά πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει το ταχύτερο δυνατό.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να εκφράσουμε τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, τη θέληση για μια αλλαγή πορείας. Είμαστε έτοιμοι οικοδομώντας τις κατάλληλες συμμαχίες να αντιστρέψουμε τον κυρίαρχο εκβιασμό προς τους δανειστές», ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα