Τσίπρας: Η χώρα χρειάζεται αριστερή στροφή

Επίθεση κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τη ότι έχει αναλάβει να «ταΐζει την ύφεση με μέτρα, μέχρι την ολοκληρωτική χρεοκοπία και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στο Περιστέρι ο κ. Τσίπρας

ανέπτυξε την πρότασή του για τη δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με κορμό την αριστερά το συντομότερο δυνατό.

«Η χώρα χρειάζεται επειγόντως στροφή και κυρίως «αριστερή στροφή», για να αντιμετωπιστεί η «πρωτοφανής τραγωδία» που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η Ελλάδα. Όσο περνά ο καιρός, τόσο πιο ορατά γίνονται τα αδιέξοδα της πολιτικής των Μνημονίων», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η νέα δανειακή σύμβαση, πέρα από τα σκληρά μέτρα, θα προβλέπει την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, αλλά και τη μετατροπή του δικαίου που διέπει το ελληνικό χρέος από το ελληνικό στο αγγλικό σύστημα, κάτι που θα σημάνει, όπως επισήμανε, τον πλήρη αφοπλισμό των νομικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας και τη συνακόλουθη παράδοσή της στις ορέξεις των πιστωτών.

Ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του κατά του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι η ηγεσία του βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πολιτικής κατάρρευσης, ωστόσο, πρόσθεσε, κανείς δεν ανοίγει μια σοβαρή κουβέντα για την πολιτική που τους οδήγησε σε αυτό το σημείο.

Βολές εξαπέλυσε και κατά της ΝΔ, κατηγορώντας τη για πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα