Τσίπρας: Τα μέτρα θα κάψουν μια ολόκληρη γενιά

«Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ γιατί θα καταστραφεί η Ευρώπη» τόνισε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα ως «ωραίο παραμύθι με ενδιαφέροντα δράκο», επισημαίνοντας

ωστόσο πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί γιατί θα καταρρεύσει η Ευρωζώνη.

«Υφίσταται θέμα ευρώ αν θα διατηρηθεί ως νόμισμα, όχι αν η Ελλάδα θα είναι μέσα», υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως δεν αποτελεί στόχος ή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος από το ευρώ.

«Τα στελέχη μας λένε αυτονόητα πράγματα, αν μας ζητήσουν να ζούμε με 200 ευρώ δεν έχει σημασία αν το νόμισμα θα είναι ευρώ. Έχουμε στόχο μέσα από παρουσία μας στην ευρωζώνη να σώσουμε την κοινωνία και την πορεία της Ευρώπης».

«Με τα μέτρα αυτά καίμε μια ολόκληρη γενιά», τόνισε ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και έκανε λόγο για διαπλοκή και είπε ότι «αν το 1821 είχαμε ΜΜΕ να εκβιάζουν για την επανάσταση, τότε οι οπλαρχηγοί θα μένανε χωρίς λαό».

Ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του και κατά της τρικομματικής κυβέρνησης εκτιμώντας πως «θα καταρρεύσει… και τότε θα πρέπει να διαχειριστούν το μέλλον του τόπου υγιείς δυνάμεις».

Αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον κ. Ευ. Βενιζέλο επισημαίνοντας ότι «εγώ με το 27% δεν γνωρίζω ποιοι είναι στη λίστα, όμως το γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ εδώ και δύο χρόνια και τώρα το έμαθε και ολόκληρη η κυβέρνηση».

Ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε αν «θα εισπραχθεί έστω και ένα ευρώ από τις λίστες μέχρι να φέρουν αυτά τα κατάπτυστα μέτρα στη Βουλή;» τονίζοντας παράλληλά ότι σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα πρέπει να ξανακριθεί από το λαό.

«Την έκρυψαν για να προστατεύσουν ημετέρους», υποστήριξε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα