Βενιζέλος: Ανύπαρκτο το φορολογικό σύστημα

Πρέπει να διορθώσουμε λάθη και κενά δεκαετιών, από συστάσεως ελληνικού κράτους. Το φορολογικό μας σύστημα είναι ανύπαρκτο. Πρέπει να αρθεί αυτή η μεγάλη αδικία εις βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων, δήλωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στο χαράτσι, ο κ. Βενιζέλος

ξεκαθάρισε πως δεν θα πληρώσει κανείς που δεν έχει τη δυνατότητα το τέλος για τα ακίνητα, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα, όλες τις ιδιαίτερες περιπτώσεις, με όσο γίνεται μεγαλύτερη ευαισθησία και με πρακτικό πνεύμα.

«Υπάρχει ένας μηχανισμός, εύκολος και αντιγραφειοκρατικός, ώστε να διορθωθούν όλα τα λάθη και οι παραλείψεις των αρχείων της ΔΕΗ, της ΓΓΠΣ, ώστε να έχουμε ένα αρχείο ακινήτων με το εμβαδόν, με την τιμή ζώνης, με την παλαιότητα.

Ερωτηθείς για τις χθεσινές του δηλώσεις περί συμπολιτευόμενους της αντιπολίτευσης και αντιπολιτευόμενους της συμπολίτευσης, ο αντιπρόεδρος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση που λαμβάνει και εφαρμόζει αυτές τις αποφάσεις είναι μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, ζούμε τώρα την εμπειρία μιας τρικομματικής κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας. Αυτό αποτυπώνει και τη μεγάλη συναίνεση και τη μεγάλη ανοχή και ελπίδα της ελληνικής κοινωνίας.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «πρέπει να δείξουμε ξανά το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας και των Ελλήνων, μια χώρα με προσόντα, μια χώρα με ιστορία, μια χώρα η οποία έχει μοναδικά πλεονεκτήματα και κυρίως έχει πολίτες, οι οποίοι έχουν ταλέντα, έχουν χαρίσματα, έχουν ικανότητες, έχουν εργατικότητα.

Ε, αυτά δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Πρέπει να προστατέψουμε την υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια και την προοπτική του Έθνους και των Ελλήνων».

Keywords
Τυχαία Θέματα