Βενιζέλος: Ζητούν έγγραφες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς

Μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου του Όλι Ρεν με τον Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, τον λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος μίλησε σε δραματικούς τόνους, σημειώνοντας πως μέχρι την Τετάρτη θα πρέπει να παρθούν οριστικές αποφάσεις.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε:

«Δυστυχώς το Eurogroup δεν έλαβε την τελική του απόφαση. Το Eurogroup δεν έλαβε την τελική θετική απόφαση καθώς

υπήρξαν αντιρρήσεις από πολλές χώρες, γιατί δεν ολοκληρώσαμε σε συνεργασία με την τρόικα τον κατάλογο των πρόσθετων μέτρων. Το κυριότερο είναι όμως είναι πως στο Eurogroup δεν έχουν δοθεί ακόμη έγγραφες διαβεβαιώσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Από σήμερα έως την Τετάρτη η χώρα μας πρέπει να σκεφτεί και να κάνει μια οριστική στρατηγική. Αν βλέπουμε την χώρα μας μέσα στην ευρωζώνη πρέπει το πρόγραμμα να περάσει. Αν ο λαός μας ευνοεί μια άλλη πολιτική που οδηγεί εκτός ευρωζώνης, αυτό πρέπει να το πούμε ευθέος. Παρήλθε ο χρόνος της ασάφειας. Δεν μπορεί κανείς να κάνει άλλο τον καλό.

Έχουμε να κάνουμε ανάμεσα σε αποφάσεις δύσκολες. Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα ε θυσίες και ακόμα μεγαλύτερες ταπεινώσεις.

Πέρασε πια η εποχή της δημαγωγίας και των ψευδαισθήσεων. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων στην κυβέρνηση , την Βουλή και όλο τον ελληνικό λαό.

Αυτά που πρέπει να γίνουν από τώρα μέχρι την Τετάρτη συνιστούν μια στρατηγική επιλογή.

Πρέπει να ξαναβρούμε την προοπτική μας ώστε να κατευθύνουμε σωστά τα βήματα μας.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα του Eurogroup. Και βρέθηκαν όλα στο τραπέζι. Όλα ειπώθηκαν. Πρέπει να κάνουμε όλοι την επιλογή μας.»

Διαβάστε επίσης:

Eurogroup: Ψηφίστε τα νέα μέτρα

Keywords
Τυχαία Θέματα