Βερολίνο: Χωρίς το νέο αεροδρόμιο μέχρι το 2014

08:02 7/1/2013 - Πηγή: NewsBomb

Νέα καθυστέρηση σημειώνεται στο άνοιγμα του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου, τουλάχιστον μέχρι το 2014, δύο χρόνια μετά τον αρχικό προγραμματισμό των επίσημων εγκαινίων.

Το άνοιγμα του αεροδρομίου Βερολίνου-Βραδεμβούργου που είχε προγραμματισθεί για τον Οκτώβριο του 2013, μετά από ήδη αρκετές αναβολές, αναβλήθηκε και πάλι λόγω προβλημάτων, όπως με τα συστήματα πυρασφάλειάς του.

«Δεν θα υπάρξουν εγκαίνια το έτος που διανύουμε» είπε πηγή κοντά στο σχεδιασμό της υλοποίησης του έργου στο Ρόιτερς, επιβεβαιώνοντας αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης. Η πηγή δεν ήταν

σε θέση να διευκρινίσει εάν και πότε έχει προγραμματισθεί νέα ημερομηνία για τα εγκαίνια, η οποία πιθανότατα θα γίνει το 2014.

Οι καθυστερήσεις είναι ένας οικονομικός πονοκέφαλος για τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, την Air Berlin, η οποία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νέο αεροδρόμιο ως ένα κομβικό σημείο για τις προσοδοφόρες διηπειρωτικές πτήσεις. Το αεροδρόμιο έχει ως στόχο να προσελκύει έως και 27 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο στο πρώτο στάδιο λειτουργίας του.

Σχεδόν μετά από ένα τέταρτο του αιώνα από την πτώση του Τείχους και 14 χρόνια από τότε που η έδρα της κυβέρνησης επέστρεψε στο Βερολίνο, που έγινε η πρωτεύουσα της ενιαίας Γερμανίας και η μεγαλούπολη εξακολουθεί να αγωνίζεται για να ανοίξει ένα νέο διεθνές αεροδρόμιο, για να αντικαταστήσει τα δύο που υπάρχουν από τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα