Βίκυ Σταμάτη: Αφήνετε ένα παιδί χωρίς μάνα και πατέρα

Επιστολή στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ρένα Ασημακοπούλου απέστειλε η προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό κ. Βίκυ Σταμάτη.

Στην επιστολή της η κ. Βίκυ Σταμάτη ισχυρίζεται ότι δεν βρίσκεται στον Κορυδαλλό «κατά δίκαιη εφαρμογή του νόμου, αλλά κατόπιν παραβίασής του».

«Δεν είμαι ούτε φυγόποινος ούτε φυγόδικος, παρότι είμαι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού πέντε ετών που είναι πλέον μόνο του», γράφει η ίδια.

«Στην πιο τρυφερή ηλικία της ζωής του έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ τη μητέρα του», αναφέρει η κ. Σταμάτη για το παιδί της.

Διαβάστε

ολόκληρη την επιστολή:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Κορυδαλλός 17 Μαΐου 2012

Κυρία Πρόεδρε,

Έχω επίγνωση ότι η υψηλή Σας θέση δεν επιτρέπει σπατάλη του πολύτιμου χρόνου σας με την ανάγνωση επιστολών. Όμως, επιτρέψτε μου να Σας εκθέσω, ότι αξίζει τον κόπο να διαθέσετε μόλις 4 λεπτά για την ανάγνωση της παρούσας.

Βρίσκομαι στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού προσωρινά κρατούμενη εδώ και είκοσι μία (21) μέρες. Δυστυχώς, δεν βρίσκομαι εδώ κατά δίκαιη εφαρμογή του νόμου, αλλά κατόπιν παραβίασής του. Γιατί παρότι έχω λευκό ποινικό μητρώο, έχω μόνιμη κατοικία, δεν έχω απασχολήσει ποτέ πριν τις αρχές, δεν είμαι επικίνδυνη, δεν είμαι ούτε φυγόποινος ούτε φυγόδικος, παρότι είμαι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού 5 ετών που είναι πλέον ΜΟΝΟ του, βρέθηκα στις φυλακές...Ίσως ο Ανακριτής και ο Εισαγγελέας αποφάσισαν τη προσωρινή μου κράτηση θεωρώντας ότι το να είσαι σύζυγος ενός ήδη προφυλακισμένου πρώην Υπουργού και να πρέπει να προστατέψεις ένα ανήλικο παιδί, που βρίσκεται στη πιο τρυφερή ηλικία της ζωής του και έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ τη μητέρα του, είναι επαρκείς λόγοι για να μου στερήσουν την ελευθερία και να αφήσουν ένα παιδί 5 ετών χωρίς μητέρα και χωρίς πατέρα. Επικοινωνώ μαζί Σας γιατί πιστεύω ότι θα κατανοείτε τη θέση μου καλύτερα από κάθε άλλον. Βρίσκομαι στις φυλακές αυτή τη στιγμή γιατί ερωτεύθηκα και παντρεύτηκα ένα πολιτικό πρόσωπο. Μπορεί να είναι αυτονόητο ότι η ιδιότητά μου ως συζύγου του Τσοχατζόπουλου αποτελεί αυτοτελές ποινικό αδίκημα και ιδιώνυμο λόγο προσωρινής μου κράτησης; Βρέθηκα δίπλα, πριν πολλά χρόνια σε μια πολιτική προσωπικότητα με μια διαδρομή 30 χρόνων, σε υψηλά κυβερνητικά και πολιτικά καθήκοντα. Όντως νεαρότερη ηλικιακά θαύμαζα αυτό τον άνδρα και όταν τον συνάντησα με γοήτευσε η προσωπικότητα, η ωριμότητα και η ευγένειά του. Με το χρόνο τον ερωτεύθηκα και τον αγάπησα. Η σχέση αυτή, που εξ υπαρχής ήταν σοβαρή, κατέληξε σε γάμο. Η σημαντική διαφορά της ηλικίας και η ανωνυμία μου προκάλεσαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και με τοποθέτησαν στο επίκεντρο μιας αρνητικής δημοσιότητας που αλλοίωσε την πραγματικότητα και την εικόνα μου και έδωσε τρομακτικές διαστάσεις σε γεγονότα, που αν τα έκανε οποιοσδήποτε άλλος κοινός πολίτης ουδείς θα ενδιαφέρετο και θα σχολίαζε. Έτσι ένας γάμος μεταξύ δύο ανθρώπων, που σέβονταν και αγαπούσε ο ένας τον άλλον μετετράπη σε τραγωδία με ακούσια πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που αγάπησε και παντρεύτηκε αυ

Keywords
Τυχαία Θέματα