Βίντεο: Οι πρώτες εικόνες από την τρομακτική έκρηξη στη Δαμασκό

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Δαμασκού, με τους τραυματίες να υπολογίζονται σε 70.


Η τρομακτική έκρηξη προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές σε μια εμπορική συνοικία σε ώρα κοσμοσυρροής, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, μια ημέρα αφού ο πρωθυπουργός Ουάελ αλ-Χάλκι επέζησε επίθεσης εναντίον της αυτοκινητοπομπής του στην καρδιά της συριακής πρωτεύουσας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν 9 άμαχοι και

5 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί. Από τους τραυματίες αρκετοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο στόχος της επίθεσης δεν είναι μέχρι στιγμής σαφής. Κοντά στον τόπο της έκρηξης βρίσκεται το πρώην κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών, σε έναν από τους κύριους δρόμους της πρωτεύουσας της Συρίας.

Μια κάτοικος της Δαμασκού, η οποία ζει σε απόσταση 1,7 χλμ. από το σημείο, δήλωσε πως η έκρηξη έκανε τις πόρτες του σπιτιού του να τρίξουν. «Πρέπει να ήταν τεράστια. Τα θύματα πρέπει να είναι πολλά επειδή αυτή την ώρα η πλατεία είναι πολυσύχναστη», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα